Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Ajuntament de Rubí es constituirà aquest dissabte en una sessió plenària extraordinària Durant el ple, que se celebrarà a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, s’escollirà el nou alcalde o alcaldessa de la Corporació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou Ajuntament de Rubí es constituirà aquest dissabte en una sessió plenària extraordinària

Durant el ple, que se celebrarà a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, s’escollirà el nou alcalde o alcaldessa de la Corporació

La composició del nou Ajuntament és fruit de les darreres eleccions municipals (foto: Ajuntament de Rubí) .
La composició del nou Ajuntament és fruit de les darreres eleccions municipals (foto: Ajuntament de Rubí)

L’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà aquest dissabte 15 de juny, a partir de les 12 h, el ple de constitució de l’Ajuntament de Rubí, en què també s’escollirà el nou alcalde o alcaldessa de la ciutat per als propers quatre anys. La sessió extraordinària es podrà seguir en directe a través del web municipal i de la pàgina de Ràdio Rubí, així com d’una pantalla que s’instal·larà al vestibul de la Biblioteca.

El ple s’iniciarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, integrada pels regidors electes de major i menor edat ─Robert Masalias (ERC) i Annabel Cuesta (PSC) respectivament─, i per la secretària de la Corporació, Marta Cuesta. A continuació, es comprovaran les credencials dels 25 edils i aquests prendran possessió del càrrec, pas previ a la declaració formal de la constitució de l’Ajuntament. Posteriorment, la secretària donarà compte dels valors dipositats i l’inventari municipal.

Un cop constituïda la Corporació, es procedirà a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa. Els caps de llista dels diferents grups hauran de comunicar si opten al càrrec, que s’escollirà mitjançant una votació secreta. Es proclamarà alcalde o alcaldessa la persona que obtingui la majoria absoluta o, en el seu defecte, el candidat o candidata de la llista més votada.

Després de resoldre l’elecció, el president de la Mesa d’Edat lliurarà la vara de comandament al nou alcalde o alcaldessa, que s’adreçarà per primer cop a les persones assistents. A continuació, cedirà la paraula als i les portaveus dels diferents grups municipals.

Sis grups municipals
Fruit de les darreres eleccions municipals, el Ple passarà a estar integrat per sis forces polítiques: Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ─deu regidors/es─, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ─set regidors/es─, En Comú Podem (ECP) ─tres regidors/es─, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) ─tres regidors/es─, Veïns per Rubí (VR) ─un regidor─ i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ─una regidora. Respecte a l’anterior mandat, han perdut la seva representació municipal el Partit Popular (PP) i Junts per Rubí (JXR), que el 2015 s’havia presentat sota les sigles de Convergència i Unió (CIU). Del 25 edils que prendran possessió aquest dissabte, 14 ho faran per primer cop.