Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell proposa un recorregut per les pràctiques sexuals dels antics romans La mostra “El sexe a l’època romana” del Museu d’Arqueologia de Catalunya es podrà visitar a l’equipament cultural fins al 31 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Museu Municipal Castell proposa un recorregut per les pràctiques sexuals dels antics romans

La mostra “El sexe a l’època romana” del Museu d’Arqueologia de Catalunya es podrà visitar a l’equipament cultural fins al 31 de març

Entrada de l’exposició (foto: Ajuntament de Rubí).
Entrada de l’exposició (foto: Ajuntament de Rubí)

El Museu Municipal Castell (MMUC) exposa des d’aquest dijous El sexe a l’època romana, una mostra produïda per l’Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, i que impulsa el Museu d’Arqueologia de Catalunya. L’exposició es podrà visitar gratuïtament fins al 31 de març.

El sexe a l’època romana recull diferents pintures i objectes que desvetllen els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República fins al segle IV. La mostra recorre diferents àmbits temàtics, com el sexe dins i fora del matrimoni, amb referències a les pràctiques homosexuals, la prostitució i fins i tot les relacions amb animals; els recursos de seducció de l’època; o el protagonisme del sexe en la mitologia. Diversos textos, entre els quals figuren escrits d’autors clàssics com Ovidi o Sèneca, ajuden a contextualitzar les peces mostrades: objectes de tipus religiós o amb finalitat ritual, elements de la vida quotidiana, peces de l’àmbit públic i de la intimitat domèstica.

L’exposició El sexe a l’època romana, dirigida a un públic adult, es pot visitar a la planta baixa del MMUC. La mostra inaugura la temporada expositiva d’aquest equipament.