Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell mostra els carrers de Rubí vistos per Ignasi Marroyo L’exposició “Carrers de Rubí” obrirà les seves portes coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni i es podrà visitar fins al 17 de desembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Museu Municipal Castell mostra els carrers de Rubí vistos per Ignasi Marroyo

L’exposició “Carrers de Rubí” obrirà les seves portes coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni i es podrà visitar fins al 17 de desembre

Una de les imatges que es podran veure a l’exposició (foto: Ignasi Marroyo).
Una de les imatges que es podran veure a l’exposició (foto: Ignasi Marroyo)

El Museu Municipal Castell (MMUC) inaugura aquest dijous 5 d’octubre l’exposició Carrers de Rubí, un recull de 37 imatges de diferents carrers de la ciutat que van ser preses entre 1966 i 1993 pel fotògraf local Ignasi Marroyo, mort el 30 de juny d’aquest any. La mostra es podrà visitar fins al 17 de desembre.

Marroyo és una figura destacada dins la fotografia catalana, fet que el va portar a rebre, l’any 2014, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. Nascut el 22 de maig del 1928, va residir a la ciutat des dels anys 60, convertint-la en objecte de bona part del seu treball fotogràfic.

L’artista, emmarcat en el moviment de Nova Avantguarda Catalana, va ser un dels fundadors del col·lectiu fotogràfic El Mussol, creat en el si de l’Agrupació Fotògrafica de Catalunya. L’any 1996, també va crear a Rubí el Grup Fotogràfic El Gra, encara plenament actiu. Marroyo va ser col·laborador de les publicacions Correo Catalán i Imagen y Sonido, a banda d’operador de cinema documental amb el director Joan Francesc de Lasa.

Tot i que el rubinenc va començar a dedicar-se professionalment a la fotografia l’any 1963, no va ser fins al 1972 quan va començar a fer-ho de manera exclusiva. Al llarg de 50 anys, Marroyo va produir un important fons fotogràfic, format per més de 70.000 imatges que en aquests moments es conserven a l’Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat del Vallès, després que el propi artista les hi donés l’any 2014. La seva obra també es pot trobar a les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i a galeries privades com Foto Colectania.

Jornades Europees de Patrimoni
La inauguració de l’exposició Carrers de Rubí coincidirà amb la celebració, els dies 6, 7 i 8 d’octubre, de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya 2017, que enguany arriben sota el lema Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats. Durant aquests dies, el Museu Municipal Castell es podrà visitar en els següents horaris: divendres i dissabte, d’11 a 14 h i de 16 a 20 h; i diumenge, d’11 a 14 h. Pel que fa a l’Espai Expositiu Antiga Estació, on aquests dies s’exposen els dibuixos de Pepe Farrés, restarà obert divendres i dissabte de 12 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h.