Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell acomiada el cicle de cinema de temàtica històrica amb “Topkapi” La pel·lícula, centrada en la planificació d’un robatori a Istambul, es podrà veure aquest dijous a la nit de manera gratuïta https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Museu Municipal Castell acomiada el cicle de cinema de temàtica històrica amb “Topkapi”

La pel·lícula, centrada en la planificació d’un robatori a Istambul, es podrà veure aquest dijous a la nit de manera gratuïta

Una escena de "Topkapi".
Una escena de "Topkapi"

El cicle de cinema de temàtica històrica organitzat pel Museu Municipal Castell (MMUC) es tancarà aquest dijous 30 de juliol amb la projecció de la pel·lícula Topkapi, de Jules Dassin. La cinta, de 1964, explica els plans d’Elisabet Lipp i el seu amant Walter Harper per robar una daga d’incalculable valor de la sala del Tresor Imperial del Palau de Topkapi, a Istambul, ajudats per diversos col·legues delinqüents.

La pel·lícula està basada en una novel·la d’Eric Ambler i té entre els seus principals intèrprets Melina Mercouri i Peter Ustinov, qui va guanyar l’Óscar com a millor actor secundari per aquest paper.

Els rubinencs interessats a veure aquest llargmetratge a mig camí entre el thriller i el cinema d’aventures podran fer-ho aquest dijous a partir de les 22 h de forma gratuïta al pati del MMUC. Com a les anteriors projeccions, el públic podrà acompanyar l’experiència amb una copa de cava.

Un cicle de cinema centrat en la història
Amb Topkapi es tanca una nova edició del cicle de cinema de temàtica històrica organitzat pel MMUC. Per la pantalla del Castell han passat durant aquest mes de juliol les pel·lícules Sota el signe de Roma ─en solidaritat amb la situació de la població siriana i del jaciment històric de Palmira─, Companys, procés a Catalunya ─amb motiu del 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys─ i Últim tren a Auschwitz ─coincidint amb el 70è aniversari de l’alliberament dels camps d’extermini nazis─. Totes les projeccions han comptat amb una bona acceptació per part del públic.