Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El MMUC commemorarà el Dia Internacional dels Museus el 18 de maig amb una jornada de portes obertes Coincidint amb aquesta efemèride, el Museu Municipal exposarà del 16 al 22 de maig un plànol de Rubí del 1854 i tres peces cedides pel Museu Vallhonrat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El MMUC commemorarà el Dia Internacional dels Museus el 18 de maig amb una jornada de portes obertes

Coincidint amb aquesta efemèride, el Museu Municipal exposarà del 16 al 22 de maig un plànol de Rubí del 1854 i tres peces cedides pel Museu Vallhonrat

Detall del cartell commemoratiu del Dia Internacional dels Museus.
Detall del cartell commemoratiu del Dia Internacional dels Museus

Rubí commemorarà el pròxim dimecres 18 de maig el Dia Internacional dels Museus amb una jornada de portes obertes al Museu Municipal Castell (MMUC). A més, del 16 al 22 de maig, es podrà veure exposat en aquest equipament l’antic plànol del territori de Rubí de 1854, així com tres màquines fotogràfiques de la primera meitat del segle XX cedides pel Museu Etnogràfic Vallhonrat, col·laborador habitual del MMUC en aquesta celebració internacional.

Sota el lema Museus i paisatges culturals, l’edició d’aquest any posa l’accent en la responsabilitat d’aquestes institucions envers el paisatge del qual formen part, situant-les com a protectores del patrimoni, estigui dins o fora dels seus murs.

La commemoració d’enguany reconeix també el paper que juguen els museus en l’educació i l’enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals, i la interrelació i la cooperació dels diferents pobles del món. Aquest serà també el tema de la Conferència General de l'ICOM que tindrà lloc entre el 3 al 9 de juliol a Milà. 

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, la majoria dels equipaments museístics catalans organitzen una gran quantitat d’activitats que tenen lloc el mateix 18 de maig i/o en dies anteriors i posteriors a aquesta data. La d’aquest any és la 38a edició. 

Imatges relacionades

Cartell del Dia Internacional dels Museus
Cartell del Dia Internacional dels Museus