Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ministre de Cultura i Esport s’interessa pel projecte COLOR L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha compartit amb Miquel Iceta Llorens els objectius d’aquesta iniciativa municipal, reconeguda recentment amb el primer accèssit de la Copa España Creativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El ministre de Cultura i Esport s’interessa pel projecte COLOR

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha compartit amb Miquel Iceta Llorens els objectius d’aquesta iniciativa municipal, reconeguda recentment amb el primer accèssit de la Copa España Creativa

El ministre, Miquel Iceta Llorens, i l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez (foto: Ajuntament de Rubí).
El ministre, Miquel Iceta Llorens, i l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, acompanyada del regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, ha exposat el projecte municipal COLOR al ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta Llorens. En una trobada mantinguda aquest dimecres, la primera edil ha detallat al representant del Govern espanyol els objectius que persegueix aquesta iniciativa i les diferents accions desenvolupades a la ciutat dins de la mateixa.

COLOR és un projecte de ciutat, transversal i compartit, que vol aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats. Partint d’una recerca prèvia sobre els orígens, la història i la composició social del municipi, i amb l’aportació creativa de l’Escola d’Art i Disseny edRa, l’Ajuntament ha convertit COLOR en una manera d’explicar i projectar Rubí.

Des del naixement d’aquesta iniciativa, s’han impulsat diverses accions: intervencions a l'espai urbà encarades a embellir-lo però també a fer-lo més amable per als vianants, experiències d'aprenentatge i col·laboració en iniciatives i xarxes supramunicipals, propostes de dinamització econòmica, projectes al voltant de la multiculturalitat i la inclusió social, i iniciatives engrescadores relacionades amb l'expressió artística del color, entre d'altres. Moltes d’aquestes accions s’han impulsat de manera transversal, amb la participació de diversos serveis municipals i també d’artistes i entitats locals, cosa que ha permès impregnar de COLOR moltes de les coses que succeeixen a Rubí.

Aquest dimecres, l’alcaldessa ha traslladat al ministre la seva satisfacció per l’evolució del projecte i pel seu progressiu reconeixement dins i fora de la ciutat. En aquest sentit, Martínez ha fet valer la recent obtenció del primer accèssit a la Copa España Creativa, que organitza l’Asociación España Creativa: Innovación en Red amb l’objectiu de premiar els projectes urbans o territorials més creatius i innovadors de l’any.

Ana María Martínez Martínez ha agraït la possibilitat de compartir el projecte COLOR amb el titular del Govern central: “Per a aquest Ajuntament, té un gran valor donar a conèixer Rubí, la seva realitat i sobretot les seves idees. COLOR és una iniciativa que ens defineix però que, per damunt de tot, diu com volem ser: una ciutat amable, innovadora, creativa... on tothom s’hi senti ben acollit i orgullós de formar-ne part. Explicar-ho al ministre en aquests termes ha estat una gran oportunitat”.

Durant la trobada, s’han analitzat les possibilitats d’escalar el projecte COLOR a altres àmbits i d’encetar vies de col·laboració entre totes dues administracions. Miquel Iceta Llorens ha elogiat la iniciativa rubinenca i ha manifestat el seu interès de posar-la com a exemple d’experiència creativa.