Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El millors vins joves de l’any s’han decidit al Celler El tast final de les categories joves dels Premis Vinari ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El millors vins joves de l’any s’han decidit al Celler

El tast final de les categories joves dels Premis Vinari ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez

L'alcaldessa amb els tastadors i els i les convidades al sopar (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'alcaldessa amb els tastadors i els i les convidades al sopar (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’antic Celler Cooperatiu de Rubí ha estat l’escenari del tast final dels Premis Vinari en els categories de vins joves. 20 tastadors professionals han valorat a cegues les 170 referències que havien obtingut les millors puntuacions durant la fase prèvia del certamen. S’han valorat vins blancs, negres i brisats de l’anyada de 2021, vins rosats i escumosos joves. Els cinc cellers guanyadors tornaran a l’entorn del Celler en el marc de la primera edició de la Fira del Vi Jove, que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de juliol.

Com a municipi, projectar-nos més enllà de la ciutat per la Fira del Vi, la Fira del Vi Jove i per la nostra tradició vitivinícola és una de les raons per les quals ens agrada que parlin de Rubí i d’aquesta joia arquitectònica que és el nostre Celler”, ha dit l’alcaldessa, Ana Maria Martínez Martínez.

Salvador Cot Belmonte, editor de Vadevi.cat, ha recordat que ja fa una dècada que Rubí és la seu del tast final vinculat als Premis Vinari. “Rubí és una plaça important en el món del vi, és capitalitat del sector del vi. Cada cop ho fem millor i cada cop juguem més amb els cellers i amb la gent de Rubí” ha conclòs.

Un cop acabat el tast, s’ha ofert un sopar relacional a la mateixa sala de les Tines del Celler. A més dels regidors i regidores del Ple municipal, hi han assistit, entre d’altres, Xavier Agell i Tuser, cap de la secretaria de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI); Abigail Garrido Tena, diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Pere de Ribes; Josep Pensa Sant, director dels serveis territorials Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona de la Generalitat de Catalunya.