Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat Ecològic del Vallès celebra el seu 5è aniversari amb diverses activitats A Rubí, les diferents propostes programades tindran lloc el proper 28 de maig al passeig de Francesc Macià https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Mercat Ecològic del Vallès celebra el seu 5è aniversari amb diverses activitats

A Rubí, les diferents propostes programades tindran lloc el proper 28 de maig al passeig de Francesc Macià

Els regidors de Rubí, Rafael Güeto; Sant Quirze, Àlex Brossa; Cerdanyola, Marc Costa, i Barberà, Pere Pubill, durant la presentació de les activitats.
Els regidors de Rubí, Rafael Güeto; Sant Quirze, Àlex Brossa; Cerdanyola, Marc Costa, i Barberà, Pere Pubill, durant la presentació de les activitats

El Mercat Ecològic del Vallès, que visita una vegada al mes les ciutats de Rubí, Cerdanyola, Barberà i Sant Quirze, commemora aquest any el seu 5è aniversari. Amb motiu d’aquesta celebració, els municipis participants han programat diverses activitats comunes, que arrencaran el 14 de maig a Cerdanyola i que arribaran a Rubí el dia 28.

Així, les diferents parades oferiran un tast de productes ecològics, es vendran bosses de cotó ecològiques amb el logotip del Mercat Ecològic del Vallès, se sortejarà una panera de productes ecològics entre els clients i s’organitzarà un esmorzar popular o dinar de paella de productes ecològics que, en el cas de Rubí, es farà amb la col·laboració del restaurant La Popular.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de Rubí, Rafael Güeto, ha agraït a la resta de municipis implicats en el projecte “que haguem compartit aquest recorregut”. El responsable de comerç ha fet un balanç positiu d’aquests primers cinc anys del Mercat Ecològic: “Pensem que hem aconseguit una cosa que en un principi es veia llunyana i que té molt de valor: consolidar aquest Mercat Ecològic”. Des de la perspectiva rubinenca, Güeto ha destacat que “més enllà d’oferir un tipus d’oferta comercial que en el format de mercat obert no tenia existència a Rubí, hi ha un fet molt important: la relació que ha tingut amb l’illa de vianants i la seva consolidació, un dels projectes importants en els últims anys a la ciutat”. Segons el regidor, “la vianització del principal eix comercial de Rubí s’ha vist potenciada pel Mercat Ecològic i pel Mercat d’Artesania”. Rafael Güeto també ha animat la ciutadania a participar en les diferents activitats programades a Rubí el proper 28 de maig.

Un mercat amb cinc anys d’història
El Mercat Ecològic del Vallès se celebra de manera itinerant tots els dissabtes de 9 a 14 h, en virtut del conveni signat l’any 2010 entre els ajuntaments que participen al projecte. A Rubí, el mercat s’instal·la cada quart dissabte de mes al passeig de Francesc Macià. Aquesta proposta comercial també passa per Sant Quirze (1r dissabte), Cerdanyola (2n dissabte) i Barberà (3r dissabte). L’objectiu del mercat és proporcionar una oferta pròpia i diferencial, que complementa l’oferta comercial de cadascuna de les ciutats participants i és un punt de trobada i de compra tradicional.

Entre d’altres, el Mercat Ecològic del Vallès vol promocionar les varietats i els productes d’alimentació de temporada i del territori; donar a conèixer l’agricultura i la producció ecològica com a model sostenible; fomentar el turisme intermunicipal i promocionar els municipis reflectint una imatge d’excel·lència comercial; contribuir a la dinamització comercial de la zona d’influència del Mercat Ecològic; fer difusió de la importància d’una alimentació de qualitat per millorar la salut, i promoure una filosofia de moviment slow que s’avingui amb criteris de sostenibilitat.

Al Mercat Ecològic del Vallès, els visitants poden trobar-hi productes ecològics, locals, artesanals i de la terra, respectuosos amb l’entorn i el medi ambient i que milloren la nostra qualitat de vida. Entre d’altres, els productors i elaboradors ofereixen fruites i verdures, embotits, carn de vedella, llegums i cereals a granel, planter d'hortícoles i aromàtiques, pa, oli, fruits secs i productes envasats per completar el cistell d’anar a comprar.