Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El manifest del 8M reivindica el feminisme ‘de cada dia’ El text amb motiu del Dia Internacional de les Dones s’ha llegit aquest dimarts 7 de març a la plaça Pere Aguilera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El manifest del 8M reivindica el feminisme ‘de cada dia’

El text amb motiu del Dia Internacional de les Dones s’ha llegit aquest dimarts 7 de març a la plaça Pere Aguilera

Les dones que han llegit el manifest amb l’alcaldessa i la regidora d’Igualtat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Les dones que han llegit el manifest amb l’alcaldessa i la regidora d’Igualtat (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones reclama que les dones obtinguin l’espai que els correspon en tots els àmbits de la vida: “Volem seguir compartint aquesta capacitat femenina creadora i transcendent. Volem ser-hi per decidir, volem ser-hi per ser la veu compartida i el referent coral d’un horitzó sense hegemonies”. “Les reivindicacions d’aquest dia són les de cada dia. La nostra lluita és constant. Lluitem per eliminar estereotips, la discriminació laboral i salarial, contra la violència masclista, però sobretot per construir un canvi de paradigma amb la mirada posada en la plena igualtat d'oportunitats entre dones i homes”, diu el text.

El document recorda que el 95% de les persones que redueixen la seva jornada de treball per cura d’un tercer són dones; que la bretxa salarial entre homes i dones al nostre país és del 20,9% i que durant el 2022, 49 dones van ser assassinades a mans de les seves parelles o exparelles. Així, el manifest també interpel·la els homes: “Lluitem plegats, dones i homes, perquè el nostre esforç ens farà millorar la convivència i perquè el nostre camí desbrossarà el de les nostres filles. Les dones formen part de la societat, part activa, principal i bàsica pel desenvolupament del futur. Per poder avançar, com a comunitat, s’ha de tenir en compte tothom”, conclou.

La lectura del manifest ha tingut lloc aquest dimarts a la plaça Pere Aguilera per deixar lliure d’actes institucionals el 8 de març i donar espai a la ciutadania per triar el tipus de reivindicació que cregui més oportuna. Les encarregades de llegir públicament el text han estat vuit rubinenques del teixit associatiu, empresarial i comercial de la ciutat: Silvia Mota Fillola, terapeuta; les emprenedores María Teresa Álvarez, Mar Zaragoza Campuzano, Rebeca Mudarra Morillas i Maria Vancells Casanovas; Elvira Altisent Chabarria, membre del Consell Consultiu de la Gent Gran; Esperanza Huertas Marín de l’entitat Oncolliga i Susana Cintas López, del Gimnàs Artístic Esportiu Rubí (GAER).

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo i diversos membres de l’equip de govern i el Ple municipal. La lectura s’ha traduït simultàniament al llenguatge dels signes.

Durant tot el mes de març, l’Ajuntament de Rubí promou la reivindicació del Dia Internacional de les Dones amb una programació transversal que inclou més de 50 activitats divulgatives, culturals, lúdiques i esportives. La programació es pot consultar al web municipal.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible