Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El grup The Excitements anima una revetlla de Sant Joan sense incidències importants La Colla de Diables de Rubí va portar la Flama del Canigó fins a l’Escardívol, on es va encendre la foguera i van tenir lloc les actuacions musicals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El grup The Excitements anima una revetlla de Sant Joan sense incidències importants

La Colla de Diables de Rubí va portar la Flama del Canigó fins a l’Escardívol, on es va encendre la foguera i van tenir lloc les actuacions musicals

La foguera de Sant Joan (foto: Localpres).
La foguera de Sant Joan (foto: Localpres)

Rubí va tornar a viure una revetlla de Sant Joan caracteritzada per la manca d’incidències importants. La majoria dels serveis realitzats per la Policia Local van ser motivats per molèsties per soroll, mentre que els relacionats amb el foc i la pirotècnia van ser mínims.

El cos de seguretat municipal va dur a terme set intervencions per petits incendis, tres d’ells a contenidors i la resta a matolls de terrenys forestals.

El gruix de les incidències, però, van tenir a veure amb el soroll. Així, la Policia Local va haver d’intervenir en 15 casos de festes privades on la música estava massa alta; les queixes es van resoldre de forma amistosa. D’altra banda, els agents municipals van obrir dues actes amb expedients sancionadors per molèsties greus, una d’elles per un concert que s’hauria celebrat sense la corresponent autorització.

Pel que fa a les incidències relacionades amb la pirotècnia, una dona va haver de ser atesa de cremades lleus al CAP Mútua després que li caigués un petard quan estava asseguda a la terrassa d’un bar.

Coincidint amb la revetlla, la Policia Local també va haver d’intervenir a quatre baralles. Una d’elles, ocorreguda a la plaça de la Constitució, va tenir com a resultat un ferit.

Foc i molta música
Els actes de la revetlla de Sant Joan programats per l’Ajuntament amb el suport de la Colla de Diables de Rubí van iniciar-se a la plaça Pere Aguilera, on el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, va rebre la Flama del Canigó i es va fer lectura del tradicional manifest al voltant de la cultura catalana. El text, escrit per Nemesi Solà, membre de l’Associació Tradicions i Costums i antic escolta, commemorava els 50 anys del “salt” de la Flama del Canigó des de la Catalunya Nord i recordava la tradició mil·lenària de les fogueres de Sant Joan, vinculades al solstici d’estiu.

A continuació, els Diables, acompanyats del grup de tabals Explosió Rítmica, van traslladar el foc fins a l’Escardívol. Allà es va encendre la gran foguera, on van cremar objectes aportats per la ciutadania, desitjos i fins i tot unes caricatures satíriques.

La tradició va donar pas a la celebrada actuació de The Excitements, que van fer ballar els assistents amb la seva combinació de rhythm & blues & soul d’alta intensitat. La festa es va tancar amb una sessió a càrrec del DJ rubinenc Rouge Soler, que va punxar els temes més populars del moment per a un públic eminentment jove.

Imatges relacionades

The Excitements, seduint el públic de l'Escardívol (foto: Localpres)
The Excitements, seduint el públic de l'Escardívol (foto: Localpres)
La cantant de The Excitements (foto: Localpres)
La cantant de The Excitements (foto: Localpres)
Raval de foc (foto: Localpres)
Raval de foc (foto: Localpres)
Lectura del manifest de la Flama del Canigó (foto: Localpres)
Lectura del manifest de la Flama del Canigó (foto: Localpres)