Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Grup Fotogràfic El Gra celebrarà el seu 50è aniversari amb tres exposicions i un llibre Les mostres, entre les quals destaca la de “Fotografia viva”, es podran veure a diversos equipaments municipals durant els mesos de juny i juliol de 2016 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Grup Fotogràfic El Gra celebrarà el seu 50è aniversari amb tres exposicions i un llibre

Les mostres, entre les quals destaca la de “Fotografia viva”, es podran veure a diversos equipaments municipals durant els mesos de juny i juliol de 2016

Els actes s’han presentat aquest dijous al Rubí+D (foto: Localpres).
Els actes s’han presentat aquest dijous al Rubí+D (foto: Localpres)

El Grup Fotogràfic El Gra ha presentat aquest dijous al Rubí+D els actes amb els quals commemorarà el seu 50è aniversari durant el 2016. L’entitat, que va néixer el 1966 com a secció fotogràfica del Centre Excursionista de Rubí (CER), prepara per a l’ocasió tres exposicions i un llibre, on quedarà ben palesa la seva contribució a la vida social i cultural de la ciutat.

Entre les mostres previstes destaca la que es dedicarà a l’activitat Fotografia viva, que des del 1979 recull de forma exhaustiva les imatges més significatives de les Festes Majors de Rubí. Amb vista a aquesta exposició, que s’inaugurarà al juny al Celler, el Grup Fotogràfic El Gra ha fet una crida a les entitats culturals de la ciutat per tal que contribueixin, amb material divers, a la seva ambientació. La mostra s’acompanyarà d’una tertúlia a la qual es convidarà tots els alcaldes i alcaldesses de Rubí des de la recuperació de la democràcia.

Entre els mesos de juny i juliol, també tindrà lloc a l’Espai Expositiu Aula Cultural una exposició retrospectiva amb totes les obres guanyadores del Concurs estatal de retrat -Trofeu El Gra, l’únic certamen d’aquesta temàtica que hi ha hagut a l’estat espanyol, entre el 1967 i el 1985. En aquest cas, la mostra es complementarà amb una xerrada-col·loqui a càrrec de diversos fotògrafs de renom.

En el mateix període, i també a l’Espai Expositiu Aula Cultural, es podrà gaudir d’una col·lectiva amb la participació d’antics i actuals membres d’El Gra que vol ser un homenatge a les persones que han passat per l’entitat.

A més, com a resum de les tres exposicions, s’editarà un llibre amb totes les fotografies i s’organitzaran diverses activitats, com ara tallers i conferències.

Aquesta commemoració del 50è aniversari d’El Gra comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament. Coincidint amb la presentació dels actes, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha traslladat a l’entitat la felicitació de tot el consistori per aquest mig segle d’existència i el seu agraïment per “la passió amb què viu la fotografia i la ciutat”. El responsable municipal ha destacat “la tasca valuosa d’El Gra a l’hora de documentar la ciutat i les activitats que s’hi realitzen” i “el punt de trobada que representa per als aficionats a la fotografia de la ciutat”.

Imatges relacionades

Assistents a l'acte de presentació del 50è aniversari (foto: Localpres)
Assistents a l'acte de presentació del 50è aniversari (foto: Localpres)