Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El grup de compra agregada d’energia de Rubí posa en marxa el procés per a la segona subhasta energètica Rubí Brilla organitza tres sessions informatives els dies 9 i 13 de maig adreçades al comerç, la indústria i la restauració https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El grup de compra agregada d’energia de Rubí posa en marxa el procés per a la segona subhasta energètica

Rubí Brilla organitza tres sessions informatives els dies 9 i 13 de maig adreçades al comerç, la indústria i la restauració

Reunió informativa del primer grup de compra agregada d'energia (foto: Ajuntament de Rubí).
Reunió informativa del primer grup de compra agregada d'energia (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí a través de la iniciativa Rubí Brilla va ser l’any passat la primera institució pública local que impulsava la creació d’un grup de compra agregada d’energia en l’àmbit municipal: una agrupació d’empreses i comerços de la ciutat que va comprar energia de manera conjunta a través d’una licitació electrònica. La creació del grup i el procés de subhasta ha permès que les empreses que en formen part consumeixin energia 100% d’origen renovable, pagant preus inferiors als del mercat. A més, els integrants del grup han rebut suport de la comercialitzadora adjudicatària per implementar instal·lacions d’autoconsum solar.

El grup està format per 32 empreses i comerços que representen 55 punts de subministrament i han licitat per un volum de gairebé 24 GWh. En el global de la subhasta, els preus aconseguits representen un estalvi de més de 148.000 euros sobre el preu de mercat i rebaixen en gairebé 400.000 euros el preu de sortida que havien fixat les empreses abans de començar el procés. En alguns casos, l’estalvi ha superat el 50% del preu de mercat i de mitjana, les empreses han estalviat un 15% de la seva despesa elèctrica. “Com més gran sigui el grup de compra agregada d’energia, millors condicions s’obtindran a la subhasta. Per això convidem als empresaris, comerciants i restauradors a sumar-se a la proposta del Rubí Brilla. I ho fem amb l’aval de l’èxit rotund de la primera licitació”, diu el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

La segona subhasta d’energia del grup està prevista per l’última setmana del més de juny. Per aquest motiu, Rubí Brilla prepara tres sessions informatives sobre el grup que tindran lloc els dies 9 i 13 de maig a l’auditori del Rubí Forma. Dijous 9 de maig hi haurà les sessions adreçades a la indústria (12 h) i el comerç (14 h) i es dedicarà una sessió al sector de la restauració dilluns 13 de maig (10 h). Hi intervindran: Aida Cortés,  tècnica del projecte Rubí Brilla; José Enrique Vázquez, gestor energètic del Grup de Compra Rubí Brilla i empreses integrants del grup de compra. Les persones interessades poden confirmar assistència a rubi_brilla@ajrubi.cat.

El grup de compra agregada d’energia de Rubí està format per Ruffini, Alumec Rubí, Jovi, Cipsacircuits, Keylab, Molttecnics, Industrial Constructora Moldes y Afines, L’Espectacleria, Estudios y Recursos Globales, Indosnow,  Top Rubí,  Mitges a Mitges, Embotits Can Rosés,  El Bricaller, Cevagraf, Clínica Dental Las Torres, Perruqueria Hair Up, Charcuteria  Domínguez, Cansaladeria Martínez Navarro, Llar d’infants Barrufet, Funny Education, Digital Sis, Dau Iniciatives, Tibet Tatoo, Prososphera, Ara Psicologia, Carpinteria Aluminio Fanny, Opticlinic, Dharma Ioga, Juma Electrogar, Z&CO, Passion Beauty, Petards Estarella,  Brocoli, Clínica Oftalmològica Rubí i Peixateries Paco Paquita.