Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern proposa revisar els preus de l’Escola Municipal de Música per fer-la més accessible a la ciutadania Els nous preus es portaran a aprovació al Ple municipal d’aquest dijous, juntament amb una reordenació de l’oferta educativa del centre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El govern proposa revisar els preus de l’Escola Municipal de Música per fer-la més accessible a la ciutadania

Els nous preus es portaran a aprovació al Ple municipal d’aquest dijous, juntament amb una reordenació de l’oferta educativa del centre

L’alcaldessa ha presentat la proposta als mitjans de comunicació (foto: Ajuntament – Lali Puig).
L’alcaldessa ha presentat la proposta als mitjans de comunicació (foto: Ajuntament – Lali Puig)

L’equip de govern portarà a aprovació al Ple municipal del proper dijous la revisió dels preus públics i de l’oferta educativa de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. La proposta, treballada per l’Ajuntament en coordinació amb la direcció del centre, dona resposta a la demanda de l’alumnat i les famílies, i té com a objectiu fer d’aquesta escola un servei públic més inclusiu i accessible. “Treballem per sobre de tot per tenir una escola inclusiva [...], on la capacitat econòmica no limiti la possibilitat de formar-se artísticament, i defugir a més una idea d’ensenyament elitista”, ha argumentat l’alcaldessa, Ana María Martínez.   

La proposta que se sotmetrà a la valoració del Ple contempla un descens significatiu i generalitzat dels preus públics del qual es beneficiaran els alumnes que ja estan matriculats. Les úniques excepcions a aquesta rebaixa seran algunes corals i tallers, que incrementaran lleugerament el seu cost, així com determinades matèries que fins ara eren gratuïtes. La reducció de preus anirà acompanyada del manteniment de les bonificacions existents ─adreçades a famílies monoparentals i nombroses─ i de la incorporació de nous descomptes per a persones amb diversitat funcional, infància i joves en règim d’acolliment, i persones pensionistes.

Aquesta revisió de preus es completa amb una proposta de reordenació de l’oferta educativa per tal de fer-la més entenedora i accessible a tothom. Aquesta modificació afecta tant els cursos formals com la formació musical lliure i inclou un reforç de les etapes d’iniciació, una major aposta per projectes comunitaris com ara l’Orquestra de la Diversitat Funcional, una ampliació de l’oferta de recorregut lliure ─amb nous grups d’instruments, i un increment de les corals descentralitzades.

Amb totes aquestes mesures, l’Ajuntament i la direcció de l’Escola Municipal de Música confien a socialitzar el centre i incrementar-ne la matrícula, fent d’aquesta manera que sigui un servei públic més sostenible.

Tarifació social
Aquesta revisió de preus i la reordenació de l’oferta formativa és només un primer pas dins un pla de millora més ambiciós de l’Escola Municipal de Música Pere Burés que també contempla la implantació de la tarifació social progressiva. Tal com ha detallat l’alcaldessa, “la Comissió de Tarifació Social [on es troben representats els diferents grups municipals] va decidir començar a treballar aquest sistema a les escoles bressol municipals perquè és més fàcil d’aplicar i, a partir d’aquí, continuar per l’Escola Municipal de Música”. Així doncs, tot i que la tarifació social progressiva no s’implantarà a la Pere Burés de manera immediata, ja que requereix d’una intensa feina prèvia, l’objectiu de l’Ajuntament és introduir-hi aquest sistema de preus a mig termini.