Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern local proposa un pressupost de més de 75 milions d’euros centrat en les persones i el manteniment urbà Els comptes de 2017 se sotmetran a votació en un ple extraordinari el pròxim dijous a les 20 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El govern local proposa un pressupost de més de 75 milions d’euros centrat en les persones i el manteniment urbà

Els comptes de 2017 se sotmetran a votació en un ple extraordinari el pròxim dijous a les 20 h

L’alcaldessa i el regidor de Serveis Centrals durant la roda de premsa (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Serveis Centrals durant la roda de premsa (foto: Localpres)

L’alcaldessa Ana María Martínez i el regidor de Serveis Centrals Moisés Rodríguez han presentat aquest dimarts la proposta de pressupost municipal per 2017 de l’equip de govern. Els comptes, de més de 75 milions d’euros, marquen com a prioritats els serveis a les persones i el manteniment de l’espai públic, dos àmbits que el projecte Alcaldia als Barris ha permès constatar que continuen preocupant els rubinencs i rubinenques. “La nostra proposta de pressupost reforça els canvis que vam començar el 2016 i manté les persones com a epicentre de l’acció política”, ha dit la màxima edil. Així, en dos anys, la partida destinada a famílies amb diversitat funcional ha crescut un 35%, el pressupost destinat a donar suport a les famílies en risc d’exclusió social ha augmentat un 47% i les ajudes destinades a les entitats que treballen projectes d’inclusió, un 34%.

Es tracta d’un pressupost “progressiu” que fa créixer un 70% respecte a 2016 la partida destinada a projectes estratègics de desenvolupament econòmic local i, en dos anys, els recursos per afavorir l’ocupació hauran augmentat un 39,62%. "A través del projecte Rubí Forma, volem adaptar l’oferta formativa a les necessitats reals de les empreses i oferir formació continuada a les persones en actiu. Estem davant d’un dels grans projectes de mandat, que representarà un canvi de la filosofia de treball del servei que ens ha de permetre millorar l’ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes”, ha exposat.

Ana Maria Martínez ha explicat que els números del govern s’han volgut negociar amb tots els grups de l’oposició que disposaven de la documentació corresponen en temps i forma: “Només aquells grups que han posat per damunt la ciutat i no els interessos partidistes s’han assegut a negociar”. Martínez també s’ha referit al pla d’inversions que en breu es negociarà amb la resta de forces polítiques per incorporar noves accions al paquet en vigor. La millora dels parcs infantils de la ciutat i el parc de Ca n’Oriol, la pacificació de l’illa de vianants, la millora dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAE), la futura anella verda i la reforma del Casino són alguns dels projectes que preveu la proposta del govern.

El regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, s’ha referit al pressupost del Servei Local de Català (SLC). “Crec honestament que ningú pot posar en dubte el compromís del PSC amb el català. La realitat és que altres municipis han retallat el servei i nosaltres l’hem mantingut. Rubí paga més que Terrassa i Sabadell. El que hem fet en el pressupost del 2017 és aplicar un ajust que no afecta cap servei ni cap treballador”, ha dit, i ha explicat que el consistori traslladarà el SLC a un espai municipal més digne i que permetrà estalviar els costos del lloguer de l’actual emplaçament. “Alguns, en la seva estratègia de confusió, han demanat a la Generalitat que cobreixi l’ajust al Servei Local de Català. Jo els diria que demanessin també el que la Generalitat ha deixat de pagar a les escoles bressol, a l’escola de música i el que deuen en polítiques actives d’ocupació” ha reclamat el rubinenc. Igualment, Rodríguez s’ha referit a l’informe de secretaria sobre la Relació de Llocs de Treball (RLT). El document que no és ni obligatori ni vinculant posa de manifest la precarietat de la plantilla municipal. “Una situació de sobres coneguda per a tothom. El que no podem fer és tancar l’Ajuntament i solucionar-ho tot de cop, s’ha de fer a poc a poc, i més enllà de tractament mediàtic poc seriós que n’han fet alguns”, ha argumentat.

La proposta de números del govern se sotmetrà a debat i votació en un ple extraordinari el pròxim dijous 16 de març a les 20 h. La sessió es podrà seguir en directe a través de vídeo streaming a www.rubi.cat i www.radiorubi.fm