Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El futbolista Víctor Sánchez convida els rubinencs i rubinenques a participar a la Marató de donació de sang del proper 25 de juliol La jornada solidària vol animar la ciutadania a convertir-se en #sangfluencers, ja sigui donant sang o motivant a altres fer-ho https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El futbolista Víctor Sánchez convida els rubinencs i rubinenques a participar a la Marató de donació de sang del proper 25 de juliol

La jornada solidària vol animar la ciutadania a convertir-se en #sangfluencers, ja sigui donant sang o motivant a altres fer-ho

El futbolista rubinenc protagonitza la imatge de la Marató de Rubí (foto: Ajuntament – Localpres).
El futbolista rubinenc protagonitza la imatge de la Marató de Rubí (foto: Ajuntament – Localpres)

“Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. Aquesta serà la idea central de la Marató de Donació de Sang de Rubí, que se celebrarà el dijous 25 de juliol de 10 a 22 h al Teatre Municipal La Sala. El futbolista rubinenc Víctor Sánchez, jugador del RCD Espanyol, ha estat el primer a la ciutat a convertir-se en bloodfluencer, al protagonitzar la imatge d’aquesta nova campanya del Banc de Sang i Teixits.

Donar sang i explicar-ho a les xarxes socials, als grups de WhatsApp d’amics i familiars o bé dir-ho als companys de la feina o del pis on vius. Aquest és el repte que planteja el Banc de Sang: que tots ens convertim en #sangfluencers o #bloodfluencers i expliquem allà on puguem la importància de donar sang per ajudar a salvar vides cada dia.

Des del web maratodonants.cat es pot descarregar un kit de materials del #sangfluencer amb gifs d’Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys de feina o donar als amics, propostes de missatge de WhatsApp per enviar o cartells per penjar a l’escala de veïns. Tot plegat, amb l’objectiu de sumar donacions i animar tothom a ser un influenciador real de la donació de sang en el seu entorn, ja sigui a les xarxes o presencialment.

Donar sang, un hàbit cívic
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Al web www.donarsang.gencat.cat s’ofereix resposta a les preguntes més freqüents sobre la donació de sang.

Cal tenir en compte que una de cada 10 persones que entra a un hospital necessitarà una transfusió sanguínia. La sang és imprescindible en moltes intervencions quirúrgiques i per curar malalties digestives, l’anèmia o determinats càncers. De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que se n’obté concentrats d’hematies, plaquetes i plasma.

Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne tres vegades l’any i els homes, quatre. Els components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular.

Des del Banc de Sang es fomenta la donació com un acte de responsabilitat ciutadana i com una acció de compromís social. La sang es necessita sempre i tothom en pot donar destinant només 20 minuts del seu temps. Donar sang s’ha de convertir més en un hàbit que no pas en una activitat de solidaritat puntual i extraordinària.