Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Full Colors es descentralitza per omplir de color diferents punts de la ciutat La mostra de grafit i art urbà, que tindrà lloc els dies 17 i 18 d’octubre, s’emmarca en el projecte Street Art de Rubí Jove https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Full Colors es descentralitza per omplir de color diferents punts de la ciutat

La mostra de grafit i art urbà, que tindrà lloc els dies 17 i 18 d’octubre, s’emmarca en el projecte Street Art de Rubí Jove

La presentació del Full Colors s’ha fet a la plaça Pla i Pallejà, un dels espais que es pintaran (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La presentació del Full Colors s’ha fet a la plaça Pla i Pallejà, un dels espais que es pintaran (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La quarta mostra de grafit i art urbà Full Colors tindrà lloc els dies 17 i 18 d’octubre a diferents espais de la ciutat. Enguany, el certamen es descentralitza amb l’objectiu d’omplir de color més racons de Rubí i s’emmarca en el projecte Street Art de Rubí Jove que, entre d’altres, promou l’art i l’expressió artística a l’espai urbà com a espai comú de la ciutadania.

Així, el Full Colors amplia el seu escenari habitual ─la plaça de Josep Tarradellas, on es pintaran dos murals─ i s’estén a cinc ubicacions més: el pàrking situat al darrere del Rubí Forma, a Les Torres; el Club Frontennis Rubí, a Ca n’Oriol; La Cruïlla – Centre Cívic del Pinar; la plaça de Pla i Pallejà, al centre; i la pista Francesc Calvo, on pintaran les integrants del col·lectiu Fem Gaff.

El lema d’aquesta edició, El poder de les persones, “és important perquè hem viscut una situació molt difícil, en la qual encara estem, que ens ha permès ser testimonis de diverses mostres de solidaritat i emoció”, ha comentat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Aquest és, segons la màxima responsable municipal, un dels aspectes que podem treure com a positius de la situació d’emergència sanitària que estem vivint. Per això l’Ajuntament ha proposat aquest tema als artistes, amb l’objectiu que el Full Colors converteixi aquests espais de la ciutat en homenatges a la via pública del millor de nosaltres i, a la vegada, omplin de color el municipi.

I és que el festival és una proposta que encaixa molt bé amb la campanya Color, que entén els colors com una manera de transformar i millorar l’espai públic. De fet, el Full Colors s’emmarca en el projecte Street Art que impulsa Rubí Jove, que promou l’art i l’expressió artística a l’espai urbà, canvia el color de Rubí a través d’intervencions artístiques urbanes de qualitat, facilita als artistes una xarxa de parets de titularitat municipal i/o privada on desenvolupar les obres i en fomenta la creativitat, i fa servir l’art com a eina d’intervenció social als barris.

Aquest any, a més, i coincidint amb el Full Colors, s’inaugurarà una ruta d’Street Art Rubí. El Consistori ha recollit les obres d’art urbà que hi ha a la ciutat i que ja formen part del nostre dia a dia ─a la plaça Figueres o la Torre Bassas, per exemple─, i les ha geolocalitzat a l’APP Rubí Ciutat, formant una ruta d’art urbà que servirà per posar en valor aquestes obres i donar-les a conèixer entre els rubinencs i les rubinenques.

A causa de l’actual situació sanitària, enguany s’ha optat per convidar grafiters i grafiteres de la província, que ja havien participat en anteriors edicions. Els noms confirmats són Leim, Emak, Musa, Harry Bones, Maga, Kram, Zurik i Kets, Axia, Mala, Baie i Urih.

La regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, ha lamentat que aquesta edició no gaudeixi de música en directe, normalment a càrrec de La Sonik, però ha afirmat que comptarà amb la col·laboració de dos col·lectius juvenils, La Skateboarding Rubí i els Gravity Down Parkour, que realitzaran un taller cadascun amb inscripció prèvia i totes les mesures de protecció oportunes.

Vull agrair l’esforç i la complicitat de les entitats locals que participen al festival perquè, tot i la situació tan complicada que vivim, s’han animat i han fet tot el possible per fer realitat aquest Full Colors i que la nostra ciutat continuï sumant color”.

Per la seva banda, Urih, representant de l’entitat de grafiters Petados Crew, impulsora del festival, s’ha mostrat agraït i il·lusionat: “Quan l’Ajuntament em va dir que volien fer el Full Colors va ser bastant màgic, perquè la cultura, en aquesta pandèmia, és la que ha rebut més. Som afortunats pel fet que els artistes urbans tinguem l’oportunitat de, de mica en mica, sortir de les coves i començar a pintar Rubí un altre cop”.

 

Les dones pintem molt

El Full Colors incorpora el Fem Graff, una proposta del servei d’Igualtat que formava part de la programació transversal amb motiu del 8M i que la pandèmia va obligar a deixar en suspens.

Aquesta pintada exclusiva de grafiteres, que es presenta sota el lema Les dones pintem molt, es durà a terme a la pista Francesc Calvo i comptarà amb la  participació d’artistes com la Rosa Roselló, Megui, San, Nataxa Ruzafa, Paola Lujjan i Mònica Rivas.

La regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer Polo, ha explicat que “amb aquesta proposta volem seguir reivindicant la igualtat efectiva de gènere entre homes i dones”. Les grafiteres, moltes de les quals són rubinenques, pintaran per reivindicar l’art de les dones, “per fer que sigui visible. Volem reivindicar l’art en femení, perquè tenim molt a dir”, ha assegurat.

Rosa Roselló Garrigó, il·lustradora del cartell del 8M i una de les grafiteres participants, ha parlat del Fem Graff: “Serem un grup de dones del Vallès que ens afegim al Full Colors amb molta il·lusió. Volem reivindicar un espai per les grafiteres dones, volem formar part de Rubí Colors i crear un espai bonic, inclusiu i amb paritat total”.

Fem Graff defensa que les dones tenen una veu pròpia en l’art, que sovint queda invisible. I és que les dones tenen molt a dir i molt a expressar.