Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El fotògraf rubinenc Víctor Baladoch guanya el primer premi Screen, convocat dins el festival La Nuu El veredicte del certamen s’ha conegut aquest dissabte en el marc d’un acte que ha reunit al voltant de 200 persones a El Celler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El fotògraf rubinenc Víctor Baladoch guanya el primer premi Screen, convocat dins el festival La Nuu

El veredicte del certamen s’ha conegut aquest dissabte en el marc d’un acte que ha reunit al voltant de 200 persones a El Celler

Al voltant de 200 persones han participat de la Nit Screen (foto: Cesar Font).
Al voltant de 200 persones han participat de la Nit Screen (foto: Cesar Font)

El jove fotògraf Víctor Baladoch s’ha endut per unanimitat el primer premi Screen, convocat per l’associació cultural Ull per Ull en el marc del Festival de Fotografia La Nuu. L’artista, nascut el 1991 a Rubí i resident actualment a Bilbao, ha estat el guanyador del concurs gràcies a l’obra Impulsiva, que abunda en la seva obsessió per connectar l’espectador amb el seu món interior.

El premi Screen de fotografia en format audiovisual està dotat amb 1.000 euros. En aquesta primera edició, el treball guanyador ha estat escollit per un jurat integrat per la fotògrafa Laura El-Tantawy, la directora artística de Fotocolectania Irene de Mendoza, la curadora Natasha Christia i l’editora Emille Hallard. Un total de 45 treballs es van presentar a la convocatòria, entre els quals es van seleccionar els onze millors per projectar-los a l’acte de lliurament del guardó, que s’ha celebrat aquest dissabte a El Celler.

Al voltant de 200 persones han assistit a la sessió, durant la qual s’ha pogut veure una peça de videoart de Marcel Pey i s’ha fet lectura dels seus poemes. Entre el públic hi havia l’alcaldessa, Ana María Martínez, qui ha destacat el poder de convocatòria de La Nuu: “45 obres presentades a la primera edició d’aquest premi és un balanç molt positiu, sobretot tenint en compte que es tracta d’un gènere molt específic. Aquesta és una mostra més de la consolidació d’un festival amb vocació internacional però que no perd el seu arrelament a Rubí”.

La Nuu es tancarà aquesta setmana amb la conferència del fotògraf eslovè Klavdij Sluban, divendres a les 19.30 h al Museu Municipal Castell (MMUC), i amb el tradicional workshop que oferirà aquest mateix artista durant el cap el setmana per a un grup de fotògrafs prèviament seleccionats. El festival, organitzat per l'Ajuntament i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader, arriba a la seva fi avalat per la bona resposta del públic, com ho demostra la cinquantena de persones que van participar dissabte a la darrera visita guiada a l’exposició.