Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El fons de solidaritat d'Agbar assegura el subministrament d'aigua a 805 famílies rubinenques Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, l’Àrea Metropolitana de Barcelona organitza un taller en línia gratuït per entendre el cicle de l’aigua i posar en valor aquest recurs https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El fons de solidaritat d'Agbar assegura el subministrament d'aigua a 805 famílies rubinenques

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, l’Àrea Metropolitana de Barcelona organitza un taller en línia gratuït per entendre el cicle de l’aigua i posar en valor aquest recurs

L’accés a l’aigua potable és considerat un dret humà (foto: Ajuntament de Rubí).
L’accés a l’aigua potable és considerat un dret humà (foto: Ajuntament de Rubí)

El 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, amb l’objectiu d’emfatitzar la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible d’aquest recurs. L’accés a l’aigua potable i al seu sanejament és considerat un dret fonamental i és en aquest sentit que Agbar ─empresa concessionària dels serveis d’abastament i sanejament d’aigua a la ciutat─ disposa d’un fons de solidaritat per garantir el subministrament a les famílies vulnerables que no puguin fer front a la factura de l’aigua.

En el cas de Rubí, Agbar ha aportat 233.216,02 euros a aquest fons per ajudar al pagament de les factures a persones en situació de vulnerabilitat, en col·laboració amb els Serveis Socials de l’Ajuntament. El fons de solidaritat ha beneficiat a 805 famílies rubinenques. "L’accés a un subministrament d’aigua de qualitat és un dret fonamental, a Rubí no deixem a ningú enrere", ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

La nostra ciutat és la que ha rebut més dotació de l’àrea del Vallès Occidental – Baix Llobregat, seguida de Sant Cugat del Vallès (82.411 euros) i de Badia del Vallès (65.467 euros).

Paral·lelament, Agbar també ofereix tarifes adaptades al nombre de persones de cada llar i tarifes socials. Així, 334 famílies es van acollir a la tarifa reduïda 50%, 511 van optar a la tarifa reduïda 25%, 3.692 famílies van accedir a la bonificació d’ampliació de trams +3 persones i 314 famílies van gaudir de la tarifació social de l’ACA.

Segons Agbar, el 2020 es van consumir 115 litres/habitant/dia a la ciutat ─segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), una persona requereix un consum de 100 l/hab/dia─. A Rubí consten un total de 31.384 abonats domèstics, 3.391 abonats industrials i 348 abonats municipals, que l’any passat van facturar 3.067.165 m3, 1.250.631 m3 i 190.244 m3, respectivament.

 

Què ens explica la factura de l’aigua?

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) organitza el taller gratuït Què ens explica la factura de l’aigua?, obert als rubinencs i les rubinenques.

Amb aquesta sessió es pretén reforçar els coneixements sobre el cicle integral de l'aigua i sobre els elements que el conformen de les persones participants a l’activitat. Gràcies a la informació que consta a les factures de l'aigua, tindran les eines per entendre i posar en valor l'aigua i la importància de fer-ne una bona gestió.

El taller es durà a terme de forma telemàtica el mateix dilluns 22 de març a les 18 h. Les persones interessades a participar-hi s’hi han d’inscriure prèviament, enviant un correu electrònic a assessoria.compartim@amb.cat o bé trucant al telèfon 671 33 23 12.

D’altra banda, i coincidint també amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han publicat un portal web amb recursos virtuals per reflexionar sobre el significat de l’aigua.