Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival Teatre sense teatre tornarà el 31 de maig amb dotze espectacles de primer nivell Durant tres dies, l’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Rubí portarà les arts escèniques a diversos racons de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El festival Teatre sense teatre tornarà el 31 de maig amb dotze espectacles de primer nivell

Durant tres dies, l’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Rubí portarà les arts escèniques a diversos racons de la ciutat

El festival s’ha presentat aquest dimecres a la plaça del Doctor Guardiet, un dels seus escenaris (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El festival s’ha presentat aquest dimecres a la plaça del Doctor Guardiet, un dels seus escenaris (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El festival Teatre sense teatre celebrarà la seva quarta edició del 31 de maig al 2 de juny. La programació del certamen inclou una dotzena d’espectacles, que es representaran majoritàriament en espais oberts, amb l’objectiu de donar visibilitat a les arts escèniques i acostar-les al conjunt de la ciutadania.

La proposta, organitzada per l’Ajuntament amb el suport de la companyia La Tal, s’adreça a tot tipus de públics i és el resultat de la combinació de diferents disciplines artístiques, com són el teatre de text, el clown i el circ. Jordi Magdaleno, membre de La Tal i programador del festival, ha destacat la qualitat de tots els muntatges que es representaran: “No només tindrem el premi Max atorgat aquesta mateixa setmana, Flota...dos de David Moreno i Cristina Calleja, sinó que gairebé tots els espectacles que portem han estat guardonats [...]. Sempre intentem que la programació tingui aquest nivell de qualitat”.

El festival arrencarà el divendres 31 de maig amb l’habitual proposta itinerant Les pompiers de la companyia La Tal, que recorrerà l’illa de vianants cada dia a partir de les 17.30 h per convidar el públic a gaudir de l'esdeveniment. Aquella nit, a les 22 h, la plaça del Doctor Guardiet acollirà l’espectacle de circ Esquerdes de la companyia Hotel Iocandi, que torna a la programació després que l’any passat s’hagués de suspendre per culpa de la pluja.

El dissabte 1 de juny, la plaça Salvador Allende es convertirà en l’escenari del muntatge itinerant Open Door de la companyia Pere Hosta (19.15 h) i de la proposta circense La bella tour de la companyia homònima (19.30 h). A la plaça del Doctor Guardiet es representaran altres tres espectacles: Pelat de Joan Català (20.15 h), el premi Max Flota...dos de David Moreno i Cristina Calleja (22 h), i Ye Orbayu de Circ Rural Trash, primer premi de la programació “off” festival Tac de Valladolid (22.45 h). La jornada de dissabte també inclourà La noche es fría y al invierno no le gustan los perros, de la companyia local Tiamat Teatre, que es podrà veure a l’accés de l’Escola Pau Casals a partir de les 21.30 h. “Estem contents perquè es consolida la participació d’un grup de Rubí. Sempre hem volgut que les companyies locals hi tinguessin presència”, ha manifestat el director del Teatre Municipal La Sala, Àngel Miguel.

L’endemà a les 12 h, el públic podrà gaudir al gimnàs de la Schola de la proposta familiar Bye bye... Confetti de la companyia Baldufa, programada amb la col·laboració de La Xarxa. Ja a la tarda, es farà una nova funció de La noche es fría y al invierno no le gustan los perros (19.30 h) al mateix emplaçament que el dia anterior; i la plaça del Doctor Guardiet acollirà tres nous espectacles: l’humorístic Asteroid de la companyia Campi qui pugui (19.30 h), la proposta de circ Ai’moko d’Aimé Morales (20.15 h) i Clown in libertà de la companyia italiana Teatro Necessario, un altre dels muntatges que es van cancel·lar l’any passat per la pluja i que s’han pogut tornar a programar en aquesta edició.

Un festival d’èxit
Per a l’alcaldessa, Ana María Martínez, el festival Teatre sense teatre és ja una proposta consolidada i esperada per molts rubinencs i rubinenques: “Hem pogut veure en edicions anteriors que el resultat és positiu perquè s’hi acosten nous espectadors que potser no ho farien si es tractés d’un altre format. Rubí és una ciutat que, quan utilitza l’espai públic per fer activitats, les aprofita”. També s’ha referit a aquest èxit el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez: “Ara fa quatre anys, dèiem que Rubí necessitava una fira de teatre al carrer. Ara presentem ja la quarta edició i pensem en una cinquena [...]. La gent necessita trobar-se l’art i la cultura al carrer. Fa molta il·lusió haver imaginat una cosa, fer-la realitat i fer-la gran”.

En aquesta edició, tots els espectacles del festival Teatre sense teatre seran d’accés gratuït amb l’única excepció de La noche es fría y al invierno no le gustan los perros, que funcionarà amb taquilla inversa a benefici de persones amb risc d’exclusió social.

Per primera vegada, l'app Rubí Ciutat ofereix la possibilitat de consultar des d'un apartat especial tota la programació del certamen, així com la localització sobre el mapa de cadascun dels espectacles.