Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival Teatre sense Teatre tornarà a reivindicar les arts escèniques del 4 al 6 de juny L'accés als espectacles serà gratuït però caldrà reservar-hi plaça a través d'Internet, a la taquilla del Teatre Municipal La Sala o als espais del festival mitja hora abans de cada actuació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El festival Teatre sense Teatre tornarà a reivindicar les arts escèniques del 4 al 6 de juny

L'accés als espectacles serà gratuït però caldrà reservar-hi plaça a través d'Internet, a la taquilla del Teatre Municipal La Sala o als espais del festival mitja hora abans de cada actuació

La companyia Leandre representarà "Fly me to the moon" (foto: Cia. Leandre).
La companyia Leandre representarà "Fly me to the moon" (foto: Cia. Leandre)

Del 4 al 6 de juny, Rubí es retrobarà amb el festival d'arts escèniques Teatre sense Teatre. La programació, organitzada per l’Ajuntament amb el suport de la companyia La Tal, inclou nou espectacles d'accés gratuït que es representaran majoritàriament en espais oberts. El pati de l'Escola Pau Casals i els jardins de l'Ateneu seran enguany els dos principals escenaris del festival.

Teatre sense Teatre treu les arts escèniques dels espais de representació convencionals amb l'objectiu d'acostar-les a tot tipus de públics. La proposta fa un recorregut per diversos gèneres: teatre de text, teatre gestual, clown, circ... de la mà d'artistes i companyies de primer nivell.

"L'any passat vam haver de suspendre el festival per la situació d'emergència sanitària. Tot i que alguns dels espectacles els vam poder recuperar en el marc de la programació cultural d'estiu, la veritat és que vam trobar molt a faltar aquests dies de teatre al carrer en què la cultura sembla que ho omple tot i és capaç de sorprendre a iniciats i no iniciats", ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. La primera edil ha convidat la ciutadania a no deixar-se perdre els espectacles programats, que "han estat seleccionats per la seva grandíssima qualitat, com és una constant en aquest festival".

La programació dissenyada per Jordi Magdaleno arrencarà el divendres 4 de juny a les 17.30 h amb les ja tradicionals cercaviles de Les pompiers, els simpàtics bombers de La Tal que cada any recorren diferents espais cèntrics de la ciutat per donar a conèixer els espectacles programats. La seva presència es repetirà totes les tardes del festival.

Aquell mateix dia a les 21.30 h, tindrà lloc als jardins de l'Ateneu l'espectacle Plomes i reclams, de la companyia Elena Martinell, amb dramatúrgia de Marc Rosich i direcció de Roberto G. Alonso; un muntatge teatral que uneix música i humor i que s'inspira en un dels principals personatges de La flauta màgica de Mozart.

El dissabte 5 de juny, a les 18 h, el Teatre Municipal La Sala acollirà la primera de les dues sessions previstes de Conservando memoria –la segona serà el diumenge 6 de juny a la mateixa hora– de la companyia El Patio Teatro. Es tracta d'un espectacle íntim al voltant de la figura dels avis i àvies, escrit i dirigit per Julián Sáenz-López Santamaría i Izaskun Fernández Rubio.

També dissabte, a les 19.15 h, la companyia Zero en Conducta portarà als jardins de l'Ateneu Trash, una comèdia tràgica per a un públic familiar, "molt còmica i poc tràgica", protagonitzada per una bosseta de brossa que sempre va somiar amb ser una estrella.

A les 20 h, el pati de l'Escola Pau Casals serà l'escenari d'Herència, una proposta de clown a càrrec de la companyia La Industrial Teatrera que vol convidar el públic a reflexionar sobre el món on vivim i que volem deixar a les futures generacions.

A les 21.45 h, arribarà a aquest mateix espai Fly me to the moon, de la companyia Leandre. Novament, un espectacle protagonitzat per una parella de pallassos i un somni poètic: viatjar en tàndem cap a la lluna.

La nit de dissabte es tancarà a les 22.45 h als jardins de l'Ateneu amb la proposta Welcome to my head. La companyia Kerol sorprendrà al públic amb una col·lecció de gags absurds i habilitats inusuals que intenten reflectir els efectes adversos de viure en els nostres temps.

La programació del diumenge 6 de juny inclou el muntatge Home, de la companyia Cris-is, que es podrà veure als jardins de l'Ateneu a partir de les 19.15 h; una història dramàtica explicada en clau de comèdia sobre una parella que viu la seva penosa rutina.

Finalment, a les 20.15 h, la companyia francesa Cirque entre Nous tancarà l'edició d'enguany de Teatre sense Teatre al pati de l'Escola Pau Casals amb l'espectacle homònim Entre nous. Es tracta d'una proposta circense d'acrobàcies al servei d'una història d'amistat.

 

Entrades disponibles

Tots els espectacles de la present edició de Teatre sense Teatre són gratuïts però cal reservar localitat prèviament de manera telemàtica, a la taquilla del Teatre Municipal La Sala –dijous i divendres de 17 a 20 h– o als mateixos espais del festival 30 minuts abans de la funció.

D'acord a les actuals restriccions per a la contenció o prevenció de la COVID-19, tots els aforaments estan limitats, el públic estarà assegut respectant les distàncies de seguretat i les entrades i sortides dels recintes es faran de manera esglaonada.