Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival "Teatre sense teatre" conquereix nous espais per a les arts escèniques La nova proposta cultural ha despertat molta curiositat entre la ciutadania, que ha omplert molts dels indrets en què s’han dut a terme les representacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El festival "Teatre sense teatre" conquereix nous espais per a les arts escèniques

La nova proposta cultural ha despertat molta curiositat entre la ciutadania, que ha omplert molts dels indrets en què s’han dut a terme les representacions

Espectacle "Walkman", a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres).
Espectacle "Walkman", a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)

El festival Teatre sense teatre s’ha estrenat aquest cap de setmana amb un notable èxit de públic. Milers de rubinencs i rubinenques han gaudit de la desena d’espectacles programats en espais poc habituals per a la representació d’arts escèniques, com places públiques, equipaments municipals, centres educatius i patis.

Aquesta nova aposta cultural de l’Ajuntament de Rubí va arrencar divendres amb el monòleg teatral Carvalho contra Vázquez Montalbán, que va convertir la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler en un escenari més de les novel·les del popular detectiu. 115 persones van gaudir d’aquest espectacle, completant l’aforament previst.

La resta d’espectacles s’han distribuït entre dissabte i diumenge, tant al carrer com en espais tancats. Pel que fa a les propostes que requerien l’adquisició d’una entrada, l’obra Sommelier ha reunit al Celler una seixantena de persones, mentre que l’espectacle infantil Momo ha omplert el gimnàs de la Schola amb una setantena d’espectadors.

El gran èxit del festival, però, han estat les representacions a places i carrers, moltes d’elles vinculades al món del clown i la comèdia. Espectacles com Xarivaris blues, Nàufrags o Scratch han comptat amb una mitjana de 400 assistents. Altres propostes, com Walkman també han gaudit d’una bona acollida amb 250 i 150 espectadors respectivament.

A més, durant tot el cap de setmana les companyies rubinenques La Tal i Escena 13, amb la col·laboració d’altres grups locals de teatre, s’han encarregat d’animar els carrers de la ciutat amb cercaviles i accions escèniques que han servit per donar a conèixer el festival i atraure públic als diferents espais.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat l’èxit de la proposta i “l’excel·lent acollida que li ha brindat la ciutadania, que ha pogut gaudir de la gran qualitat dels espectacles presentats. Ha estat una experiència profitosa que ha omplert de cultura carrers, places i equipaments”. El responsable municipal ha agraït la implicació de tots els artistes que han fet possible l’esdeveniment i ha explicat que “ara ja encetem el camí cap a la nova programació de l’any vinent, en què esperem comptar amb noves propostes i consolidar les que hagin estat un èxit”.

Teatre sense teatre ha estat possible gràcies a la complicitat de la companyia La Tal, que fa temps que treballava en la possibilitat d’organitzar un festival d’arts escèniques al carrer. Aquesta proposta, unida a la idea de l’Ajuntament de treure el teatre dels seus espais habituals, va donar lloc a l’esdeveniment que s’ha estrenat aquest cap de setmana.

Imatges relacionades

Aquest espectacle ha donat el tret de sortida al festival (foto: Localpres)
Aquest espectacle ha donat el tret de sortida al festival (foto: Localpres)
El monòleg teatral "Carvalho contra Vázquez Montalbán" s'ha dut a terme a la Biblioteca (foto: Localpres)
El monòleg teatral "Carvalho contra Vázquez Montalbán" s'ha dut a terme a la Biblioteca (foto: Localpres)
Un dels espectacles de carrer que ha cridat més l'atenció ha estat "Les Pompiers", de la companyia La Tal (foto: Localpres)
Un dels espectacles de carrer que ha cridat més l'atenció ha estat "Les Pompiers", de la companyia La Tal (foto: Localpres)
"Tabernáculo" s'ha pogut veure aquest diumenge al pati del carrer Unió (foto: Localpres)
"Tabernáculo" s'ha pogut veure aquest diumenge al pati del carrer Unió (foto: Localpres)