Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival RRandom afavoreix una revetlla de Sant Joan multitudinària Després de l’encesa de la tradicional foguera, l’Escardívol ha vibrat amb els concerts de La Raíz i Bribriblibli, amb els quals s’encetava la tercera edició del RRandom https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El festival RRandom afavoreix una revetlla de Sant Joan multitudinària

Després de l’encesa de la tradicional foguera, l’Escardívol ha vibrat amb els concerts de La Raíz i Bribriblibli, amb els quals s’encetava la tercera edició del RRandom

Unes 5.000 persones han passat per l’Escardívol (foto: Localpres).
Unes 5.000 persones han passat per l’Escardívol (foto: Localpres)

Al voltant de 5.000 persones han passat aquest dissabte per l’Escardívol per gaudir de la revetlla de Sant Joan i dels concerts inaugurals del Rubí Random Music Festival 2018, a càrrec de La Raíz i Bribriblibli. La coincidència dels dos esdeveniments culturals ha propiciat una gran resposta de la ciutadania, que no ha dubtat a seguir la festa fins a altes hores de la matinada.

La celebració s’ha iniciat amb els actes més tradicionals de la revetlla, programats per l’Ajuntament amb el suport de la Colla de Diables de Rubí. A la plaça de Pere Aguilera, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, acompanyat de representants d’altres grups municipals, ha assistit a l’arribada de la Flama del Canigó i a la lectura del tradicional manifest reivindicatiu.

A continuació, els Diables han traslladat el foc fins a l’Escardívol, on s’ha encès la gran foguera de Sant Joan.

Comença el RRandom
Per primer cop, la revetlla de Sant Joan ha comptat amb la banda sonora del RRandom. El festival s’ha iniciat al voltant de la mitjanit amb l’actuació del grup de mestissatge La Raíz, que ha reunit a l’Escardívol un públic molt entregat. Ja de matinada, li ha pres el relleu la banda de tribut a Extremoduro Bribriblibli, que s’ha encarregat de reviure a Rubí els temes de la mítica formació de rock urbà.

El RRandom ha seguit aquest diumenge a la nit a l’amfiteatre del parc del Castell amb l’actuació d’Ecos del Rocío. El popular grup de sevillanes, que enguany commemora 35 anys damunt l’escenari, ha reunit al voltant d’un miler de persones.

Incidències
Durant la nit de dissabte, la Policia Local ha registrat una vintena de requeriments vinculats a la revetlla, principalment com a conseqüència de petits focs en contenidors o matolls, llançament de petards a zones properes a masses forestals i molèsties diverses a la via pública. Les incidències més remarcables han estat l’incendi d’un arbre al carrer Topazi i dos focs molt visibles que s’han generat en balcons de pisos elevats: una 8a planta de la plaça de la Constitució i una 14a planta de l’avinguda de Catalunya. Aquests darrers incidents, relacionats amb la presència d’elements combustibles i/o inflamables a balcons i terrasses, no han causat danys importants perquè no s’han propagat cap a l’interior dels habitatges.

La revetlla s'ha tancat amb 21 assistències amb ambulància a l’Escardívol, la majoria per ferides i contusions, i nou al servei d’urgències del CAP Mútua, principalment per cremades.

Imatges relacionades

Ecos del Rocío (foto: Localpres)
Ecos del Rocío (foto: Localpres)
Ecos del Rocío (foto: Localpres)
Ecos del Rocío (foto: Localpres)
La Raíz (foto: Localpres)
La Raíz (foto: Localpres)
La Raíz (foto: Localpres)
La Raíz (foto: Localpres)
Els Diables (foto: Localpres)
Els Diables (foto: Localpres)
Foguera de Sant Joan (foto: Localpres)
Foguera de Sant Joan (foto: Localpres)
Arribada de la flama del Canigó (foto: Localpres)
Arribada de la flama del Canigó (foto: Localpres)