Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival La Nuu vol convertir Rubí en un referent de la fotografia d’autor En el marc d’aquest certamen, que tindrà lloc a la tardor, diversos fotògrafs de prestigi internacional exposaran les seves obres en espais públics de la ciutat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-festival-la-nuu-vol-convertir-rubi-en-un-referent-de-la-fotografia-d2019autor/@@images/image/preview

El festival La Nuu vol convertir Rubí en un referent de la fotografia d’autor

En el marc d’aquest certamen, que tindrà lloc a la tardor, diversos fotògrafs de prestigi internacional exposaran les seves obres en espais públics de la ciutat

El regidor Jaume Buscallà i el director i comissari de La Nuu, Carles Mercader .
El regidor Jaume Buscallà i el director i comissari de La Nuu, Carles Mercader

La regidoria d’Identitat i Projecció Exterior ha programat entre la segona setmana d’octubre i la segona setmana de novembre el 1r Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, que neix amb la voluntat d’apropar a la ciutadania els actuals corrents de la fotografia d’autor i convertir Rubí en un lloc de referència d’aquesta disciplina. El certamen, dirigit i comissariat pel fotògraf rubinenc Carles Mercader, comptarà amb la participació de diversos artistes de prestigi internacional, que exposaran les seves obres en espais públics del centre de la ciutat.

La Nuu recull la tradició de Rubí en l’art de la fotografia i la situa en primer pla, a l’abast de tothom. Els sis fotògrafs seleccionats per participar al festival mostraran les seves obres impreses en lones de grans dimensions que penjaran d’edificis emblemàtics de Rubí, sortint així de l’espai tancat de les sales d’exposicions. Entre aquests artistes, escollits per Mercader, ja han confirmat la seva assistència David Jiménez, Ricky Dávila i Aleix Plademunt.

Segons Jaume Buscallà, tinent d’alcaldia i regidor d’Identitat i Projecció Exterior, La Nuu és un festival “d’àmbit local però que pretén tenir una projecció més enllà de Rubí”. Buscallà ha explicat que el certamen vol aprofitar la gran vinculació de la ciutat amb l’art de la fotografia gràcies a noms com Ignasi Marroyo, Josep Maria Roset o el Grup Fotogràfic El Gra: “La identitat rubinenca va lligadíssima a la fotografia [...], forma part de la seva història”.

Carles Mercader també ha destacat la vocació exterior del festival: “Posarà el nom de Rubí no només al mapa d’Espanya, sinó també d’Europa”. El director de La Nuu s’ha referit igualment a la singularitat de la proposta, donada pel fet que “la fotografia serà a peu de carrer [...]. Hi ha una mica de por a entrar a les galeries i als museus, però en aquest cas la gent no podrà ser impassible a les fotografies”.

Activitats paral·leles
Un dels grans atractius de La Nuu seran les activitats que s’organitzaran en paral·lel a l’exposició. Hi destaquen especialment la conferència i el workshop a càrrec d’Alberto García-Alix, fotògraf espanyol de fama internacional guardonat amb el Premi Nacional de Fotografia el 1999. La xerrada estarà oberta a tothom mentre que el workshop, que tindrà lloc durant tot un cap de setmana al Fòrum de la Masia de Can Serra, es limitarà a la participació d’una dotzena de fotògrafs que hauran de guanyar-se la plaça presentant un portfoli i una carta de motivació. Almenys un dels assistents serà necessàriament de Rubí.

La classe magistral de García-Alix serà gratuïta ─a excepció del viatge i l’estada, en cas que siguin necessaris─ i se centrarà en el retrat, una de les especialitats del prestigiós fotògraf lleonès.

Durant el mes que durarà el festival, Carles Mercader també impartirà una conferència i s’organitzaran activitats per a les escoles de la ciutat, com ara passejades per l’exposició amb el suport d’una guia d’interpretació de les fotografies que els ajudarà a acostar-se a aquesta disciplina artística.

A més, coincidint amb el certamen, durant la Fira de Sant Galderic els visitants tindran ocasió d’entrar en una gran càmera fosca i experimentar de forma molt senzilla els principis bàsics de la fotografia.