Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival jove de microteatre de Rubí arriba a la seva tercera edició amb més grups que mai Durant aquest cap de setmana, l’Espai Jove Torre Bassas acollirà fins a vuit representacions a càrrec de companyies de teatre juvenils https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El festival jove de microteatre de Rubí arriba a la seva tercera edició amb més grups que mai

Durant aquest cap de setmana, l’Espai Jove Torre Bassas acollirà fins a vuit representacions a càrrec de companyies de teatre juvenils

L’alcaldessa i la regidora de Joventut, amb representants d’alguns dels grups participants (foto: Ajuntament – Lali Puig).
L’alcaldessa i la regidora de Joventut, amb representants d’alguns dels grups participants (foto: Ajuntament – Lali Puig)

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament i els grups de teatre juvenils de la ciutat uneixen forces per organitzar un festival jove de microteatre, que tindrà lloc a la Torre Bassas els dies 15 i 16 de desembre. La proposta arriba enguany sota el títol Lluita al microteatre, ja que totes les obres programades giren al voltant d’alguna lluita social.

Les representacions es faran dissabte a les 20 i les 21 h, i diumenge a les 18 i les 19 h. El primer dia, es podran veure les obres Las intocables, de Deku Producciones; El primero, d’Ensemble; Últimes paraules de la flor caiguda, de Fata Morgana; i Tot ve de 9, de Microexplicarte. Diumenge, li arribarà el torn a Seminario C, d’Escena 13; Las flores, d’Ojo Peligro; Quitarme el pijama un domingo me parece correr un riesgo innecesario, de Rebellatorum; i Bella ciao!, de Tiamat Teatre.

Com en edicions anteriors, les representacions es faran simultàniament a diferents espais de la Torre Bassas, pels quals anirà circulant el públic dividit en grups de 15 persones. L’entrada serà gratuïta però cal reservar plaça prèviament a través del web de Rubí Jove.

El festival jove de microteatre va néixer el 2017 amb l’objectiu de donar visibilitat a la feina que desenvolupen els grups de teatre juvenils de la ciutat. Des de llavors, la proposta no ha parat de créixer, fins a doblar el nombre de grups participants: “Aquest any som vuit companyies [...] i seguim rebent mails de grups de fora de Rubí que també hi volen participar”, ha destacat Imanol Fernández, director de Tiamat Teatre.

Per a l’alcaldessa, Ana María Martínez, aquest creixement és una prova més del “talent que hi ha a la ciutat. Compartim amb els joves les ganes de dinamitzar aquest tipus d’actes i volem, com ells, la seva implicació en l’oci i la cultura de la ciutat”. La primera edil ha afegit que el festival de microteatre respon a “una mirada àmplia de la cultura” on tenen cabuda tot tipus de formats, des dels més minoritaris als més massius.

De la seva banda, la regidora de Joventut, Marta García, ha felicitat els grups de teatre juvenils per haver ajudat a crear a Rubí “una comunitat d’addictes al microteatre”.

Talent femení
Totes les companyies participants al festival són rubinenques a excepció de les convidades Ensemble i Rebellatorum. L’esdeveniment també compta amb la implicació del col·lectiu artístic local SiArt, que un any més s’encarregarà de l’ambientació dels diferents espais, així com del grup de teatre de la Torre Bassas, que oferirà una benvinguda especial al públic.

Una cosa molt positiva del festival és que el públic fa un recorregut per totes les companyies i això ens permet arribar a més gent”, ha destacat Irene Martínez, directora d’Ojo Peligro, qui també ha subratllat la creixent presència de grups dirigits per dones: “Cada cop som més joves que ens atrevim a fer projectes perquè la veu de la dona s’escolti més. Aquest any som tres companyies dirigides per dones”.