Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Internacional de Fotografia de Rubí La Nuu tanca una edició clau per al seu futur L’esdeveniment ha tornat a registrar una alta participació, especialment durant les visites guiades setmanals a l’exposició https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Festival Internacional de Fotografia de Rubí La Nuu tanca una edició clau per al seu futur

L’esdeveniment ha tornat a registrar una alta participació, especialment durant les visites guiades setmanals a l’exposició

Les visites guiades són un dels principals èxits de La Nuu (foto: La Nuu).
Les visites guiades són un dels principals èxits de La Nuu (foto: La Nuu)

El Festival Internacional de Fotografia de Rubí La Nuu ha tancat la seva vuitena edició consolidant-se com un esdeveniment de referència a la ciutat. La proposta, organitzada per l’associació cultural Ull x Ull amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya, ha registrat enguany una alta participació: prop de 800 persones han passat per les diferents activitats programades durant el mes d’octubre, a les quals cal afegir totes les que han gaudit de manera lliure de l’exposició de fotografies al carrer.

Com és habitual, una de les iniciatives de més èxit han estat les visites guiades setmanals a càrrec del director del festival, Carles Mercader Fulquet. L’última es va fer el passat dissabte i va reunir 65 assistents, que van tenir la sort de comptar amb les explicacions de dues de les autores que exposaven aquest any a Rubí: Tomoko Daido i Ann-Sohpie Deproost.

Durant el mes d’octubre, el públic ha pogut gaudir d’altres activitats divulgatives al voltant de la fotografia d’autor, que incloïen xerrades i tallers conduïts per artistes de gran renom nacional i internacional.

Per al director de La Nuu, “el festival s'ha convertit en un esdeveniment cultural imprescindible per a la ciutat i s'ha consolidat com un lloc de trobada per als amants de la fotografia i la cultura. Aquesta edició ha esdevingut l'any clau per al futur de La Nuu, que tornarà molt més forta l'any 2023”.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, també ha celebrat la bona acollida del festival i, especialment, de les seves activitats més populars: “Si hi ha un termòmetre que ens ajuda a mesurar l’èxit de La Nuu, són les visites guiades setmanals, que sempre estan plenes. Això ens parla d’una posició d’interès del públic, en bona part veïns i veïnes de la ciutat que, més enllà de gaudir de les fotografies exposades al carrer, volen saber-ne més”. La primera edil ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de seguir fent costat al festival, com ho ha fet des de la primera edició.

Enguany, els i les fotògrafes que han exposat a La Nuu han estat: Anu Kumar (Índia), Tomoko Daido (Japó), Zhang Kechun (Xina), Julie van del Vaart (Països Baixos), Ann-Sophie Deproost (Bèlgica) i Helena Civit Kopeinig (Àustria), Jordi Esteva (Barcelona), Assaf Iglesias (Oviedo), Israel Ariño & Clara Gassull (Barcelona), Erik Estany Tigerström (Celrà, Girona), Blanca Viñas (Barcelona) i Lorena Morin (Las Palmas de Gran Canaria). 

     

Ainhoa Valle guanya el Premi Screen

La Nuu es va tancar el passat cap de setmana amb la Nit Screen, en el marc de la qual es va fer públic el veredicte del Premi Screen 2022 de fotografia en format audiovisual. Ainhoa Valle va resultar-ne guanyadora amb el seu treball Butohgrafías, en el qual crea una síntesi visual de la seva experiència amb la dansa Butoh. 

El Premi Screen  ha rebut més d'una trentena de propostes de tot el món (Espanya, França, Anglaterra, Bèlgica, Mèxic, Colòmbia, Japó o Canadà). Un jurat professional format per la curadora Natasha Christia, la fotògrafa i editora Emilie Hallard i la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza, ha decidit atorgar el premi a Ainhoa Valle "pel seu llarg recorregut, que explora el format audiovisual amb subtilesa i força des de fa diversos anys. El seu treball té un gran factor experimental que beu de la dansa, la poesia, allò femení i els universos simbòlics que el cos inconscient genera".

La Nit Screen es va tancar amb un concert a la plaça del Celler Cooperatiu a càrrec del músic rubinenc Sergi Estella.

Un cop clausurada la vuitena edició, l’organització del festival està treballant ja en l'edició del 2023 sota el títol Mai hem estat moderns, extret d’un assaig d’antropologia simètrica que evidencia que mai hem entrat del tot en la modernitat. Els treballs fotogràfics ajudaran a reflexionar sobre les contradiccions i els dubtes que fonamenten els pilars de la nostra civilització.