Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival de Fotografia La Nuu pren els carrers de Rubí Les imatges de sis fotògrafs de prestigi internacional ja es poden veure exposades a les façanes de diversos edificis de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Festival de Fotografia La Nuu pren els carrers de Rubí

Les imatges de sis fotògrafs de prestigi internacional ja es poden veure exposades a les façanes de diversos edificis de la ciutat

El fotògraf Juan Diego Valera parla sobre la seva obra acompanyat del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i del director del festival, Carles Mercader (foto: Localpres).
El fotògraf Juan Diego Valera parla sobre la seva obra acompanyat del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i del director del festival, Carles Mercader (foto: Localpres)

Diversos espais públics de la ciutat acullen des d’aquest divendres el 1r Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader. Durant tot el mes d’octubre, les obres de sis fotògrafs de prestigi internacional ─David Jiménez, Ricky Dávila, Juan Diego Valera, Laura Silleras, Zaloa Fuertes i Tiago Da Cruz─ es podran veure reproduïdes en lones de gran format que pengen de les façanes de l’Antiga Estació, la plaça Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, l’Escardívol, El Bullidor i Pich i Aguilera.

La Nuu recull la tradició fotogràfica de la ciutat, amb autors tan reconeguts com Ignasi Marroyo o Josep Maria Roset, i la converteix en un tret diferencial. “Rubí ha estat, és i serà un referent en el món de la fotografia i avui tenim el goig de poder celebrar la festa de la fotografia al carrer. Moltes vegades la fotografia s’enclaustra en una exposició i ara tenim art, fotografia de qualitat i en grans dimensions, al carrer”, ha declarat el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, durant la inauguració de la mostra.

Les obres dels sis fotògrafs seleccionats per participar al festival conformen un gran circuit artístic a l’aire lliure que busca sorprendre els vianants i despertar-los la curiositat. Tal com ha explicat el director del festival, Carles Mercader, La Nuu “vol donar veu a les diferents tendències de la fotografia contemporània [...] però sobretot vol acostar el món de la fotografia a la gent del carrer. Per això s’ha optat per exposar aquestes obres a peu de carrer i a la façana dels edificis. Potser la gent no sabrà de qui són les fotos però les veurà, i crec que el fet d’una mínima educació visual, que la gent s’impacti i s’interrogui sobre aquestes imatges, és el més important”.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat Juan Diego Valera, membre del grup Ca l’Isidret, que exposa a l’edifici d’El Bullidor dues imatges realitzades durant una residència a Guatemala: “Treure l’obra al carrer, que no depengui d’un espai seriós com és una galeria [...], fa que sigui totalment accessible, que no t’hagis de prendre el teu temps per anar-hi i pagar una entrada. L’obra conviu amb l’espai”.

Activitats paral·leles
L’exposició al carrer es completarà amb una conferència i un workshop a càrrec del fotògraf de fama internacional Alberto García-Alix, guardonat el 1999 amb el Premi Nacional de Fotografia. La xerrada, oberta a tota la població, tindrà lloc el 16 d’octubre a les 19.30 h al Castell i serà presentada per Pepe Font de Mora, director de la fundació privada Foto Colectània. Pel que fa al workshop, se celebrarà el cap de setmana del 17 i 18 d’octubre a la Masia de Can Serra i estarà reservat a un grup reduït de fotògrafs que han estat seleccionats prèviament per la direcció del festival mitjançant una convocatòria pública.

D’altra banda, el dia de cloenda de la mostra, el 31 d’octubre, s’han programat activitats familiars al voltant del món de la fotografia a la plaça del Doctor Guardiet.

Imatges relacionades

Imatges de Laura Silleras (foto: Localpres)
Imatges de Laura Silleras (foto: Localpres)
Laura Silleras exposa a l'Escardívol (foto: Localpres)
Laura Silleras exposa a l'Escardívol (foto: Localpres)
Fotografies de Ricky Dávila a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)
Fotografies de Ricky Dávila a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)