Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival de fotografia La Nuu arrenca dissabte amb el doble d’autors En aquesta segona edició, l’esdeveniment incrementa també el nombre d’activitats programades, entre les quals destaca la xerrada i el taller a càrrec de Ricky Dávila https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El festival de fotografia La Nuu arrenca dissabte amb el doble d’autors

En aquesta segona edició, l’esdeveniment incrementa també el nombre d’activitats programades, entre les quals destaca la xerrada i el taller a càrrec de Ricky Dávila

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i el director de La Nuu, Carles Mercader.
El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i el director de La Nuu, Carles Mercader

El Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader, tornarà als carrers de la ciutat aquest dissabte 1 d’octubre. En aquesta segona edició, l’esdeveniment es consolida amb la participació del doble d’autors i un sensible augment de les activitats programades.

Sota el lema Nosaltres/Nosotros/Nous/Us, La Nuu aposta una vegada més per ocupar l’espai públic de la ciutat. L’Antiga Estació, la plaça de la Nova Estació, el Vapor Nou, la plaça Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, el carrer Justícia, l’Escardívol i Pich Aguilera són els emplaçaments escollits per mostrar, entre l’1 i el 31 d’octubre, l’obra d’una dotzena d’autores de reconegut prestigi: Miren Pastor ─recentment guardonada amb l’ING Unseen Talent Award─, Lúa Ocaña, Elisa González, Maite Caramés, Marta Soul, Diana Coca, Vanessa Püntener, Paola de Grenet, Ana Cuba, Mireia Bordonada, Débora Martínez i Bego Antón.

Aquest gran circuit artístic a l’aire lliure es completarà, com a novetat, amb un espai expositiu habilitat en un dels murs de la riera que mostrarà retrats de persones rubinenques realitzats per fotògrafs de la ciutat. 

Pel que fa a les activitats programades dins el festival, s’iniciaran dissabte, de 10.30 a 13.30 h, amb un seguit de propostes familiars davant l’Antiga Estació per commemorar el 50è aniversari del Grup Fotogràfic El Gra.

La inauguració oficial del festival tindrà lloc el 7 d’octubre a les 19.30 h amb una conferència de la fotògrafa suïssa Vanessa Püntener i una festa al Museu Municipal Castell (MMUC). El 13 d’octubre a la mateixa hora, li arribarà el torn al fotògraf, professor i editor gràfic Rafa Badia, que reflexionarà sobre l’obra The Americans, de Robert Frank, a la Biblioteca Municipal. L’endemà, a les 18 h, Maite Caramés conduirà una sessió de Photobookclub al MMUC, mentre que aquest mateix emplaçament acollirà el 15 d’octubre a les 20 h un recital poètic acompanyat d’un audiovisual de la fotògrafa Gemma Miralda.

L’activitat més destacada, però, serà la conferència Todas las cosas del mundo, a càrrec del fotògraf Ricky Dávila, que tindrà lloc el divendres 28 d’octubre al MMUC com a gran cloenda del festival. L’autor també oferirà un taller els dies 29 i 30 d’octubre per a les persones que s'hi hagin inscrit prèviament.

Mentre duri el festival, a més, Carles Mercader oferirà visites guiades a l’exposició cada dissabte a partir de les 11.30 h.

Un festival pedagògic
A la presentació d’aquesta nova edició de La Nuu, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat el perfil singular d’aquesta proposta: “En el seu moment La Nuu va comportar una aposta de risc perquè el format era diferent, era portar la cultura a indrets de la ciutat on d’entrada no pensem que pugui haver-hi una exposició. I crec que l’èxit va ser notable”. L’edil també ha celebrat que un festival basat en una “cultura d’impacte” contribueixi a portar arreu el nom de Rubí i el seu vincle històric amb l’art de la fotografia.

Per al director i comissari de La Nuu, Carles Mercader, l’esdeveniment “és un somni molt ambiciós, molt maco, però també difícil de dur a terme”, que compleix dues condicions: “Està sempre al carrer i té una funció pedagògica d’ensenyar la gent que la fotografia també funciona com un llenguatge autònom [...], també es fa servir per expressar móns poètics, móns més íntims i conceptuals”.

Precisament amb aquesta voluntat pedagògica, enguany s’editarà un diari sobre el festival que es podrà adquirir gratuïtament a diversos espais de la ciutat, com ara el Punt d’informació de l’Antiga Estació. La publicació permetrà a la ciutadania conèixer les autores de les fotografies exposades i la ubicació de totes les obres.