Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival “Teatre sense teatre” porta les arts escèniques a escenaris poc habituals La nova proposta cultural, organitzada per l’Ajuntament, arrenca aquest divendres a les 22 h a la Biblioteca Municipal amb l’espectacle “Carvalho contra Vázquez Montalbán” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El festival “Teatre sense teatre” porta les arts escèniques a escenaris poc habituals

La nova proposta cultural, organitzada per l’Ajuntament, arrenca aquest divendres a les 22 h a la Biblioteca Municipal amb l’espectacle “Carvalho contra Vázquez Montalbán”

Rubí estrena el festival d’arts escèniques "Teatre sense teatre".
Rubí estrena el festival d’arts escèniques "Teatre sense teatre"

Diversos espais de la ciutat acolliran entre aquest divendres i diumenge la primera edició del festival Teatre sense teatre, una nova proposta cultural de l’Ajuntament de Rubí que vol donar visibilitat a les arts escèniques traient-les dels seus escenaris habituals. Així, durant aquests tres dies, s’han programat una desena d’espectacles en indrets tan diversos com places públiques, equipaments municipals, centres educatius i patis.

El festival arrencarà aquest divendres a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler amb el monòleg teatral Carvalho contra Vázquez Montalbán. El gruix de la programació, però, es distribuirà entre dissabte i diumenge en dues modalitats diferents: espectacles de carrer i propostes en espais tancats, tant a càrrec de companyies professionals com amateurs.

Dissabte a la tarda es podrà gaudir a la plaça Salvador Allende de l’espectacle de circ Xarivari Blues, de la companyia Circo Los, i de l’estrena a Catalunya de Nàufrags, una proposta de La Industrial Teatrera que es representarà a la plaça del Doctor Guardiet. A la nit, l’atenció se centrarà al Celler, on Fermí Fernández interpretarà l’obra El sommelier, dirigida per Toni Albà.

Diumenge al matí, el festival es reprendrà amb la representació al gimnàs de la Schola del clàssic de Michael Ende Momo, adaptat per la companyia Anna Roca. La programació seguirà a la plaça Catalunya amb El canvi climàtic, tic tac, tic, una obra de Jeep Gasulla que servirà per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient. El mateix dia tindran lloc dues sessions de Tabernáculo, una barreja de música, pantomima, teatre gestual i comèdia que es podrà veure en un pati del carrer Unió de la mà de Caspar. La plaça del Doctor Guardiet serà l’altre escenari destacat de la jornada, amb la programació de la comèdia Walkman, de la companyia Ganso & Cia, i de l’espectacle d’acrobàcies Scratch, a càrrec del grup belga Acrobarouf.

A banda de totes aquestes propostes, durant tot el cap de setmana les companyies rubinenques La Tal i Escena 13, amb la col·laboració d’altres grups locals de teatre, s’encarregaran d’animar els carrers de la ciutat amb cercaviles i accions escèniques que serviran per donar a conèixer el festival i atraure públic als diferents espais.

Teatre sense teatre neix amb la complicitat de la companyia La Tal, que fa temps que treballava en la possibilitat d’organitzar un festival d’arts escèniques al carrer. Aquesta proposta, unida a la idea de l’Ajuntament de treure el teatre dels seus espais habituals, va donar lloc a l’esdeveniment que s’estrenarà aquest divendres.

Totes les actuacions previstes seran d’accés gratuït a excepció de Carvalho contra Vázquez Montalbán, El sommelier i Momo, que tindran una preu d’entrada de 5 € en el cas de les dues primeres, i de 4 € en l’altra. Les localitats es podran adquirir a través del web de Ticketea o una hora abans al mateix lloc de la funció.