Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones posa la mirada en les joves i el seu benestar a través de la pràctica del esport Durant aquest mes de maig, l’Ajuntament de Rubí ha programat diverses activitats que incideixen en diferents aspectes de la salut femenina https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones posa la mirada en les joves i el seu benestar a través de la pràctica del esport

Durant aquest mes de maig, l’Ajuntament de Rubí ha programat diverses activitats que incideixen en diferents aspectes de la salut femenina

Jugadores del CEB Sant Jordi en un torneig de Festa Major (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Jugadores del CEB Sant Jordi en un torneig de Festa Major (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest mes de maig, Rubí impulsa el Mes de la Salut de les Dones, una programació d’activitats en commemoració del Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones (28 de maig) que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de la cura de la salut en les dones i la influència de l’esport en el benestar físic i emocional. Enguany, els serveis municipals de Salut Pública, Joventut, Esports i Igualtat han col·laborat en l’organització de tot un seguit de propostes centrades en la pràctica de l’esport en les dones joves i en la visibilització dels esports mixtes.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha recordat que el Mes de la Salut de les Dones vol abordar totes les dimensions de la salut: física, emocional, social i sexual, entre d’altres, i que “per això es treballa de manera transversal des de diferents serveis. La programació d’aquest any se centra en la pràctica de l’esport en les dones joves perquè considerem que l’activitat física és una font molt important de salut i benestar”. Sobre la visibilització dels esports mixtes, l’alcaldessa ha afegit que és un objectiu coherent amb el Pla d’igualtat de l’Ajuntament de Rubí, que busca trencar amb la tradicional divisió de gènere en el món de l’esport i amb la idea que hi ha esports masculins i esports femenins: “Ens agradaria que cada cop hi haguessin més dones que s’incorporessin a esports molt masculinitzats i a l’inrevés”.

    

Mou-te pel benestar emocional

Dins les activitats del Mes de la Salut de les Dones, el Servei d’Esports ha programat el 13 de maig Mou-te pel benestar emocional, una jornada adreçada a adolescents consistent en una sessió dirigida, a càrrec de l’Escola de Ball Vuit Temps, seguida d’una xerrada motivacional a càrrec del coach Joan Carles Folia que incidirà en la importància de l’activitat física i el benestar emocional en aquesta franja d’edat. La jornada finalitzarà amb una sessió de kick-boxing a càrrec de l’escola d’arts marcials MAC.

La programació del Mes de la Salut de les Dones també inclou una nova sessió de l’Aula de Salut en línia dedicada a l’educació emocional en l’esport femení. Aquesta tindrà lloc el 25 de maig i estarà dirigida pel coach Joan Carles Folia, qui donarà claus per incorporar la perspectiva de gènere a la tasca dels professionals esportius, com ara entrenadors/es i monitors/es. Com és habitual, l’activitat organitzada pel Servei de Salut Pública es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

Rubí Jove proposa tot un seguit d’activitats centrades en l’esport: jornades de voleibol a Ca n’Oriol (del 27 d’abril al 22 de juny), la lliga de futbol de La Nit és Jove (del 29 d’abril al 10 de juny), un torneig de vòrtex (3 i 4 de maig), un torneig de bàsquet (1 de juny) i dues sessions d’arts marcials (11 i 18 de maig).

Aquest mes també i sota l’epígraf La primavera la sang altera!, Rubí Jove impulsa diferents activitats centrades en l’autoconeixença i les cures. Entre aquestes, hi ha els tallers de gestions d’emocions Gestionant l’autoexigència (27 d’abril) i Stop body shaming! (11 de maig), els tallers de sexualitat Les infeccions de transmissió genital i l’anticoncepció (23 de maig) i Parlem del plaer (10 de juny), un taller d’autodefensa feminista pendent de data, l’exposició Dona la volta a l’alcohol (del 5 al 19 de maig), un taller per reflexionar sobre el consum de tabac (8 de juny), i una sessió del joc de taula Party Drug sobre substàncies addictives (21 de juny).

Objectius de Desenvolupament sostenible