Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consistori promou un debat sobre l’impacte de la Covid en les dones La proposta tindrà lloc el pròxim 15 d’octubre a través d’una sessió telemàtica dirigida a entitats de tota mena i, especialment, a dones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El consistori promou un debat sobre l’impacte de la Covid en les dones

La proposta tindrà lloc el pròxim 15 d’octubre a través d’una sessió telemàtica dirigida a entitats de tota mena i, especialment, a dones

El protocol per l'abordatge de la violència masclista es va presentar coincident amb un 25N (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El protocol per l'abordatge de la violència masclista es va presentar coincident amb un 25N (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei d’Igualtat, promou una xerrada – debat sobre l’impacte de la Covid-19 en les dones. La sessió s’emmarca en el procés d’elaboració del Pla d’igualtat Municipal i s’estructurarà en dues parts. En una primera part, es presentaran les dades de dones a ateses a Rubí pel Servei d’Igualtat des que va començar la crisi sanitària i les mesures que s’han dut a terme des del consistori. Aquesta presentació anirà a càrrec de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Després, Blanca Moreno Triguero, de la Consultoria MiT, explicarà com ha afectat les dones la crisi sanitària de la Covid-19 i quines conseqüències tindrà per elles en el futur. La segona part de la conferència servirà per presentar a les persones assistents el Protocol d’abordatge a la violència masclista de Rubí per la psicòloga del SIAD i el procés d’elaboració del Pla d’Igualtat Municipal a càrrec, de nou, de Blanca Moreno Triguero.

El Pla d’Igualtat servirà per ordenar totes les accions que es realitzen al municipi en matèria d’igualtat de gènere, desenvoluparà fórmules per incorporar la mirada de la transversalitat de gènere a totes les polítiques públiques de l’Ajuntament de Rubí i articularà les accions que es realitzen a la ciutat per promoure la igualtat. El document també té per objectiu potenciar projectes de coeducació als centres educatius, espais de participació per a les dones de la ciutat i accions enfocades a la prevenció, detecció, atenció i recuperació de casos de violència masclista. Actualment, el text es troba en la fase d’anàlisi i el debat sobre la Covid-19 servirà també per convidar a les persones assistents a participar en la fase propositiva. “El Pla d’Igualtat ha de ser un document de totes. Per això aquesta fase inicial és tan important: recollir les opinions de les dones de Rubí ens dona garanties que el Pla respondrà a la realitat de la ciutat. Convido a tothom a participar a la sessió”, diu la regidora d’igualtat, Yolanda Ferrer Polo.

La sessió telemàtica es desenvoluparà el pròxim 15 d’octubre a les 17 h a través de la plataforma Jitsi Meet i la moderarà l’empresa MiT que està elaborant el Pla d’Igualtat seguint l’encàrrec del consistori. Va adreçada a membres d’entitats de tota mena i, especialment, a dones que hi puguin estar interessades. Per rebre l’accés a la plataforma cal inscriure’s a l’activitat a través del correu igualtat@ajrubi.cat.