Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consistori obre la consulta pública prèvia a la creació de les bases de les subvencions per a la dinamització de les biblioteques escolars Aquest procés recull fins al 19 d'octubre l’opinió de les persones i organitzacions més representatives potencialment afectades per les futures bases https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El consistori obre la consulta pública prèvia a la creació de les bases de les subvencions per a la dinamització de les biblioteques escolars

Aquest procés recull fins al 19 d'octubre l’opinió de les persones i organitzacions més representatives potencialment afectades per les futures bases

El consistori obre la consulta pública prèvia a la creació de les bases de les subvencions per a la dinamització de les biblioteques escolars.

L’Ajuntament de Rubí ha obert una consulta pública prèvia a l'elaboració de les bases de subvenció per a la dinamització de les biblioteques escolars. Les persones i entitats vinculades a aquesta matèria poden fer les seves aportacions fins al 19 d’octubre a través de la plataforma participa.rubi.cat.

Rubí té una Xarxa de Biblioteques Escolars des del curs 1993-1994. Hi participen tots els centres públics tant de primària com de secundària de la ciutat. A través d’aquesta xarxa, es vol promoure l’hàbit lector, així com la dinamització i organització de les biblioteques de cada centre educatiu com a element que dota a l’alumnat d’eines que permeten aprendre al llarg de la vida. La Xarxa es coordina amb trobades mensuals que estan recollides al Pla de Formació de Zona de Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, proposen activitats lectives i extraescolars i col·laboren en la dinamització i organització de la biblioteca de cada centre. També es coordina amb la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

La Biblioteca escolar és un servei de suport a l’aprenentatge emmarcat en el Pla de lectura del centre que té per objectiu assegurar l’assoliment de la comprensió lectora, la competència en l’ús de la informació i fomentar el gust per llegir. També treballa de forma coordinada amb les entitats del municipi vinculades a la lectura.

Amb la redacció de les bases de subvenció a les biblioteques escolars es pretén disposar d’un marc normatiu per a la promoció dels programes de dinamització específics de cada biblioteca, gràcies a una regulació clara i senzilla de la intervenció administrativa. L’absència d’una normativa específica pot dificultar el coneixement dels tràmits i les eines per a la promoció del gust per la lectura. Alhora que aquesta nova iniciativa solucionarà els problemes d’uniformitat del format anterior, que tractava per igual a tots els centres sense tenir en compte les especificitats de cada escola. Ara, cada centre podrà presentar les iniciatives que consideri més adients en funció de la seva realitat.

La consulta pública prèvia a les bases de subvenció, amb la qual es dona compliment a l’article 133.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, estarà oberta fins al 19 d’octubre.