Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consistori obre la consulta prèvia a la creació de les bases de les subvencions dels casals d’estiu El model de subvenció s’adreçarà directament a les famílies usuàries per garantir que els nens i nenes que més ho necessitin tinguin accés a l’oferta de casals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consistori obre la consulta prèvia a la creació de les bases de les subvencions dels casals d’estiu

El model de subvenció s’adreçarà directament a les famílies usuàries per garantir que els nens i nenes que més ho necessitin tinguin accés a l’oferta de casals

Imatge d’arxiu dels casals 2020 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Imatge d’arxiu dels casals 2020 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha obert aquest dijous una consulta pública prèvia a l'elaboració de les bases de subvenció per als casals d’estiu. Les persones i entitats vinculades a aquesta matèria poden fer les seves aportacions durant 10 dies hàbils a través de la plataforma participa.rubi.cat. Les noves bases canviaran el model de subvenció: fins ara el consistori subvencionava les entitats organitzadores dels casals d’estiu i, a partir d’ara, se subvencionarà directament les famílies usuàries amb la voluntat de garantir que tots els nens i nenes de les ciutat tinguin accés a les propostes, independentment de la capacitat econòmica de les seves famílies. Així, per promoure la igualtat d’oportunitats dels infants i adolescents, s’elaborarà un nou model de subvenció que, mantenint el suport a les activitats de lleure a l’estiu, adreci  els recursos econòmics a  les famílies que tinguin major dificultat per assumir el cost dels casals.

Des de l’any 2006, l’Ajuntament de Rubí, dona suport a les entitats, AFAs i Centres d’Esplai, que han organitzat Casals d’Estiu a través de diferents models de subvenció i a partir dels diferents serveis municipals que n’han tingut la responsabilitat: Joventut, inicialment i Educació, després.

Tradicionalment, els Casals d’Estiu es duen a terme a les escoles públiques del municipi per garantir espais de qualitat per a la realització de les activitats i el consistori, com a titular dels equipaments educatius, vetlla perquè l’oferta sigui adequada i s’atenguin les normatives pertinents. Amb la redacció de les noves bases de subvenció dels ajuts per a facilitar l’accés dels infants als Casals d’Estiu es pretén disposar d’un marc normatiu per incrementar les opcions d’accés a l’educació en el lleure i la igualtat d’oportunitats, gràcies a una regulació clara i senzilla. Les bases establiran les condicions tècniques i administratives per a l’atorgament de la dotació econòmica en funció dels ingressos de cada família, per promoure així un suport específic per a qui més ho necessiti.