Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consistori millora els edificis escolars durant el confinament La brigada municipal i les persones que s’han incorporat a l’administració a través de plans d’ocupació han realitzat 14 accions de manteniment a 9 centres educatius https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El consistori millora els edificis escolars durant el confinament

La brigada municipal i les persones que s’han incorporat a l’administració a través de plans d’ocupació han realitzat 14 accions de manteniment a 9 centres educatius

L’alcaldessa i el regidor d’educació a l’escola Ramon Llull (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i el regidor d’educació a l’escola Ramon Llull (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha realitzat diferents accions de manteniment als edificis escolars de la ciutat durant els mesos en què els centres educatius han deixat de fer classes a causa de l’emergència sanitària de la Covid-19. La Brigada municipal, reforçada amb el personal que es va incorporar a l’administració local a finals d’any a través de plans d’ocupació, ha dut a terme 14 accions de manteniment o millora a 9 centres educatius.

Les millores que s’ha realitzat són:

 • Instal·lació d’una tanca a l’escola Torre de la Llebre
 • Reparació de les persianes i cortines de l’escola Torre de la Llebre
 • Transport de bancs a l’escola Torre de la Llebre
 • Reparació de la porta de la sala de les calderes de la Torre de la Llebre
 • Pintura a l’escola Schola
 • Impermeabilització dels canalons i baixants de l’escola bressol La Bruna
 • Reparació de les persianes de l’escola El Bosc
 • Reparació de les persianes de l’escola Ramon Llull
 • Canvi de rajoles a l’escola Ramon Llull
 • Reparacions diverses de l’escola Montessori
 • Canvi del pany de l’escola Pau Casals
 • Treballs de paleta a l’escola Pau Casals
 • Treballs de paleta a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer
 • Pintura a l’institut-escola Teresa Altet

El personal de la brigada també es va encarregar de repartir tauletes i material als diferents centres escolars entre el 4 i el 18 de maig.

Plans d’ocupació
L’Ajuntament de Rubí ha contractat 43 persones per fer diverses tasques a l’administració a través del pla d’ocupació Treball i Formació, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les contractacions, que oscil·len entre els 6 mesos i l’any de durada amb una jornada del 100%, ofereixen experiència laboral i, alhora, eviten que les persones contractades esdevinguin aturats de llarga durada. Les persones contractades van començar a treballar a diferents serveis del consistori el 31 de desembre de 2019. Els contractes corresponen a diferents feines: agents cívic/ques, administratius/ves, oficials de 1a i 2a de paletes i jardiners; oficials de 2a de fusteria, serralleria i pintura i peons de fusteria, serralleria, pintura, jardineria i construcció.

Els treballadors i treballadores contractats responen a diferents perfils: homes i dones preferentment de més de 45 anys que no reben cap prestació (16 tenen un contracte de 6 mesos i 8 més d’un any de durada); persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania (8 amb un contacte de 6 mesos i 2 amb un contracte d’un any); i 7 dones aturades, totes elles amb contractes d’un any. Per aquesta edició del programa Treball i Formació, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Rubí una subvenció per un import de 630.919,68 euros que es complementa amb una aportació municipal de 164.536,73 euros.