Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consello de Camariñas reconeixerà la tasca dels voluntaris que van ajudar a netejar el fuel del Prestige La cinquantena de rubinencs que van col·laborar en la retirada de 'chapapote' de les costes gallegues poden sol·licitar rebre una medalla o bé un diploma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consello de Camariñas reconeixerà la tasca dels voluntaris que van ajudar a netejar el fuel del Prestige

La cinquantena de rubinencs que van col·laborar en la retirada de 'chapapote' de les costes gallegues poden sol·licitar rebre una medalla o bé un diploma

Diversos rubinencs van col•laborar, l’any 2002, en la neteja de fuel provinent del vessament del Prestige (foto: Consello de Camariñas).
Diversos rubinencs van col•laborar, l’any 2002, en la neteja de fuel provinent del vessament del Prestige (foto: Consello de Camariñas)

Aquesta setmana ha fet 15 anys de la catàstrofe del Prestige, el vaixell petrolier que va vessar diverses tones de fuel a les costes de Galícia. Properament, l’Asociación Nacional de Protección Civil lliurarà a la ciutat de Camariñas (A Coruña) les medalles de reconeixement als voluntaris i voluntàries que van col·laborar en l’operatiu de neteja en aquest municipi, cinquanta dels quals són de Rubí.

L’any 2002, un total de 5.468 persones de diversos punts de l’Estat espanyol i de 13 països més es van desplaçar fins a aquest poble de Galícia per ajudar a netejar el chapapote. Ara, el Consello de Camariñas els vol donar les gràcies, expressant el seu reconeixement “a aquells que van invertir el seu temps i esforç per aconseguir que les costes del municipi es recuperessin del pitjor desastre ecològic de la seva història”, ha explicat l’alcalde de Camariñas, Manuel V. Alonso.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha celebrat la decisió del Consello de Camariñas de reconèixer l’acció d’aquests voluntaris i voluntàries, “que van fer una tasca excepcional. Entre ells hi va haver molts rubinencs i rubinenques que no van dubtar a l’hora de dirigir-se a Galícia, a aquest i d’altres municipis, per ajudar a retirar el chapapote”. Segons Martínez, “Rubí i la seva gent sempre s’han caracteritzat per la seva solidaritat”.

Els voluntaris i voluntàries poden escollir entre rebre la Medalla de Mèrit i Reconeixement ─en aquest cas, hauran d’ingressar 50 euros en concepte de despeses d’expedició en un número de compte bancari d’ANAV Protección Civil de España─ o el Diploma emès pel Concello de Camariñas, que serà gratuït. Per a fer-ho, han d’omplir aquesta sol·licitud i enviar-la a