Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller de Justícia referma el compromís de fa un any de crear una nova seu judicial a Rubí Aquest mes de març s’obrirà la licitació del lloguer del nou edifici, que s’arrendarà durant un període de 20 anys, fins al 2038 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El conseller de Justícia referma el compromís de fa un any de crear una nova seu judicial a Rubí

Aquest mes de març s’obrirà la licitació del lloguer del nou edifici, que s’arrendarà durant un període de 20 anys, fins al 2038

L’alcaldessa i la regidora han acompanyat el conseller a la visita que ha fet als jutjats de la ciutat (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora han acompanyat el conseller a la visita que ha fet als jutjats de la ciutat (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la 1a tinenta d’Alcaldia i regidora de Serveis Territorials, Maria Mas, han acompanyat el conseller de Justícia, Carles Mundó, a la visita que ha fet aquest dimecres als jutjats de Rubí. Durant la trobada, el conseller ha confirmat que la voluntat del Govern català és agrupar les tres seus judicials de la ciutat en un únic edifici l’any 2018.

El Departament de Justícia i el consistori rubinenc busquen un edifici de lloguer que sigui prou gran per agrupar tots els jutjats de Rubí, que actualment estan distribuïts en tres espais diferents. El nou immoble tindrà al voltant de 5.500 m2 i doblarà l’actual superfície dedicada a usos judicials de la ciutat. La licitació del lloguer tindrà lloc durant aquest mes de març i, segons el conseller, abans de l’estiu se sabrà en quin local s’ubicaran definitivament els jutjats de Rubí.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha recordat que el consistori fa un any que treballa estretament amb el Departament de Justícia per fer realitat el trasllat dels jutjats a una nova i única seu. El mes de juny, l’equip del Departament de Justícia, l’alcaldessa i la regidora de Serveis Territorials van fer una prospecció per assegurar que la cuitat compta amb espais amb les condicions que requereix un equipament d’aquestes característiques. Segons Martínez, la ciutat ha rebut “amb enorme satisfacció” aquesta notícia perquè, “com ha dit el conseller, és una necessitat expressada des de fa anys. I tot i que les actuals instal·lacions no són indignes, és cert que la seva situació és molt millorable”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha assegurat: “Estem molt satisfets de poder veure com aquell compromís de fa un any ara comença a agafar forma”.

Per la seva banda, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha explicat que la conselleria es va adreçar a l’Ajuntament “amb l’ànim de poder resoldre aquesta qüestió [...], perquè ens ajudés a identificar les diferents opcions. Perquè és evident que l’Ajuntament és qui millor coneix els espais i equipaments que hi pot haver a la ciutat”. Mundó ha refermat: “Hem volgut fer aquesta visita als jutjats donant respostes concretes a demandes justes”.

El propietari de l’immoble es farà càrrec tant de l’adequació de les instal·lacions com del seu manteniment. El Departament de Justícia destinarà 20,6 milions d’euros al lloguer de l’edifici per un període de 20 anys, entre el 2018 i el 2038. Aquesta despesa la va aprovar el Consell Executiu en la reunió del passat 14 de febrer.

Amb tots els jutjats ubicats en una nova i única seu judicial, es resoldran els problemes logístics de l’actual dispersió i millorarà tant l’atenció a la ciutadania com les condicions de treball del personal. En aquest sentit, Mundó ha parlat d’aconseguir fer “un salt de qualitat en els equipaments judicials de la ciutat”. Els nous jutjats disposaran d’unes instal·lacions expressament dissenyades per a desenvolupar la seva funció. Així, a banda d’encabir els 8 jutjats que té la ciutat, també es condicionaran espais per acollir el Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Procuradors, el Registre Civil, l’espai pels metges forenses i tots els serveis que envolten l’administració de justícia.

La jutgessa degana de Rubí, Almudena Izquierdo, ha assegurat que “és una gran notícia saber que existeix aquest projecte”. Segons Izquierdo, comptar amb aquestes noves instal·lacions ajudarà a “prestar un millor servei. Ara ja oferim un bon servei, perquè comptem amb uns grans professionals, però també és veritat que l’edifici ha quedat petit donat el gran volum de feina que hem d’assumir”.

Novè jutjat
Durant la seva visita a Rubí, el conseller també ha manifestat l’aposta de la conselleria perquè Rubí pugui tenir un novè jutjat, amb l’objectiu de poder separar els jutjats de primera instància ─que s’ocupen dels temes civils─ dels d’instrucció ─que tracten els temes penals─. Aquesta, però, és una decisió que depèn del Ministeri de Justícia.

Superades les dificultats de l’espai físic, de l’equipament, un repte que tenen els jutjats de Rubí és poder disposar d’un novè jutjat per poder separar la jurisdicció civil i la penal. Això suposaria una millora qualitativa del funcionament dels jutjats i, per tant, del servei que es presta als ciutadans”, ha assegurat Carles Mundó. 

Imatges relacionades

Durant la seva visita a la ciutat, el conseller ha mantingut una reunió de treball amb l'alcaldessa i la regidora (foto: Localpres)
Durant la seva visita a la ciutat, el conseller ha mantingut una reunió de treball amb l'alcaldessa i la regidora (foto: Localpres)
Ana María Martínez ha rebut el conseller de Justícia a l'Ajuntament (foto: Localpres)
Ana María Martínez ha rebut el conseller de Justícia a l'Ajuntament (foto: Localpres)