Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Plenari del CiT acorda potenciar la seva estratègia de col·laboració territorial Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola optaran conjuntament a captar fons europeus RiS3 per al desenvolupament econòmic i la creació estable d’ocupació de qualitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell Plenari del CiT acorda potenciar la seva estratègia de col·laboració territorial

Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola optaran conjuntament a captar fons europeus RiS3 per al desenvolupament econòmic i la creació estable d’ocupació de qualitat

L’alcaldessa de Rubí i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local han participat a la reunió del Consell Plenari (foto: Loclapres).
L’alcaldessa de Rubí i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local han participat a la reunió del Consell Plenari (foto: Loclapres)

El Consell Plenari del Catalonia Innovation Triangle (CiT), consorci per al desenvolupament econòmic format pels ajuntaments de Rubí, Sant Cugat i Cerdanyola del Vallès, s’ha reunit aquesta setmana per refermar els eixos principals de la col·laboració que aquests municipis sostenen des de l’any 2008 per afavorir el creixement econòmic i la  generació d’ocupació de qualitat. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, han participat en aquesta reunió, celebrada a Sant Cugat.

Durant la trobada, s’han tractat de manera especial els avenços produïts en la definició de les fases prèvies de la redacció d’un pla estratègic integrat per al conjunt del territori, que ha de contribuir a concretar la potenciació de les sinergies entre la potència industrial i logística de Rubí, el conglomerat universitari, científic i tecnològic de Cerdanyola i la fortalesa en innovació i manufactura avançada de Sant Cugat. Cal recordar que el CiT, que compta amb prop de 220.000 habitants (2,9% sobre el total de Catalunya), aplega més de 6.000 empreses (3,6%), més de 105.000 llocs de treball (3,5%) i més de 50.000 estudiants universitaris (>20%), a més de concentrar diversos dels més importants centres científics i tecnològics del país (Sincrotró Alba, ESADECREAPOLIS, Eurecat, PRUAB, PTV, CAR...).

D’altra banda, i tenint en compte la imminent obertura del termini de presentació de propostes d’impuls territorial (projectes d’especialització i competitivitat territorial, PECT) que han de rebre finançament europeu en el marc de la nova estratègia d’especialització intel·ligent (RiS3), el CiT ha refermat la seva aposta per la formalització d’un programa conjunt que cal acabar de desenvolupar en col·laboració amb diverses de les institucions empresarials i de coneixement més importants del territori. S’espera que aquest programa consolidi la conformació d’un dels ecosistemes empresarials i d’innovació més potents d’Europa i d’alt impacte econòmic i social.

En el marc d’aquesta reunió també s’han aprovat els comptes i la memòria de gestió de 2015, així com els pressupostos i les orientacions de treball per al 2016.

El Consell Plenari també ha aprovat una modificació tècnica dels seus estatuts per adaptar-los a la llei vigent, que haurà de passar pels plens municipals dels tres municipis durant el proper mes de maig per a la seva aprovació definitiva.

Creixement diferencial
Entre els anys 2012 i 2015, el CiT presenta dades diferencials respecte el conjunt de Catalunya tant en població (+1,12 contra un -1,36%), com en numero d’empreses (2,4 vs 1,1%), llocs de treball (14,07 vs 5,93%) i emprenedors autònoms (6,07 vs 4,72%).