Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Municipal de Cooperació decideix ampliar l’aportació econòmica destinada a la lluita contra l’Ebola Durant la darrera comissió de treball, celebrada aquest dijous, també s’ha aprovat la programació anual d’activitats de cooperació per al 2015 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell Municipal de Cooperació decideix ampliar l’aportació econòmica destinada a la lluita contra l’Ebola

Durant la darrera comissió de treball, celebrada aquest dijous, també s’ha aprovat la programació anual d’activitats de cooperació per al 2015

Un dels països afectats pel brot d’ebola és Sierra Leona (foto: Wikipedia).
Un dels països afectats pel brot d’ebola és Sierra Leona (foto: Wikipedia)

El Consell Municipal de Cooperació de Rubí ha celebrat una nova comissió de treball aquest dijous, en la qual s’ha acordat incrementar en 3.644 euros l’aportació econòmica per donar resposta als afectats per l’Ebola a l’Àfrica Occidental. A principis de setembre ja es va aprovar una partida de 4.000 euros destinada a la lluita contra aquest virus.

Els membres del Consell Municipal de Cooperació també han donat llum verda a la programació anual d’activitats de cooperació de cara al 2015. Així, s’han establert les convocatòries de les properes comissions de treball i dels plenaris d’aquest òrgan i s’ha proposat el 19 de setembre de 2015 com a data per celebrar la 2a Festa de la Diversitat.

Últim plenari de l’any
D’altra banda, a finals de novembre es va dur a terme el darrer plenari de l’any 2014 del Consell Municipal de Cooperació. En aquella trobada es van tractar diferents temes, com ara l’atorgament de subvencions, les diverses campanyes d’emergència que s’han executat enguany i les diferents accions de sensibilització que s’han dut a terme, entre d’altres.

Pel que fa a les subvencions, es va comunicar que s’han atorgat 5 de les 9 sol·licituds rebudes en l’àmbit de la sensibilització, i 6 de les 11 sol·licituds en matèria de cooperació, seguint els criteris d’atorgament establerts a les bases de la convocatòria.

En el cas de les campanyes d’emergència, es va recordar que enguany se n’han dut a terme tres: s’han destinat 6.000 euros per pal·liar la crisi humanitària i iniciar la reconstrucció de Gaza (Fons Català de Cooperació al Desenvolupament); 4.000 euros –més els 3.644 euros aprovats a la darrera comissió de treball– per a la lluita contra l’Ebola (Metges Sense Fronteres); i 3.000 euros pels damnificats per les inundacions al Departament de Durazno, a l’Uruguai (Associació uruguaio-catalana Los Botijas).

Durant el plenari també es va fer un repàs de l’estat de les accions de la Plataforma MED Marroc. L’Ajuntament de Rubí i els consistoris de Sabadell, Mataró i Sant Boi –que integren el comitè de pilotatge de la Plataforma Local MED– s’han reunit recentment per discutir els aspectes principals de la posada en marxa de la segona fase d’aquest projecte. La Plataforma Local MED pretén facilitar espais d’intercanvi d’experiències entre els municipis de la província de Barcelona i les comunes de la regió Tanger-Tatuà del Marroc, sobretot en matèria de participació ciutadana, desenvolupament econòmic local, lluita contra la segregació urbana i dels barris desfavorits i la modernització i la qualitat de les polítiques públiques locals. 

Per últim, també es van donar detalls de totes les accions de sensibilització que s’han dut a terme durant el 2014, com ara el projecte Teixint Xarxes, els tallers per prevenir els rumors que duu a terme el Servei Municipal de Mediació Ciutadana o el projecte Migrazoom –que ha permès a una quinzena de joves de la cuitat fer un curtmetratge sobre diversitat cultural a Rubí i projectar-lo al Marroc, en el marc del festival Tanjazoom–, entre d’altres.