Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell dels Infants s’acomiada de l’alcaldessa agraint-li la tasca feta durant els darrers dotze anys Durant la sessió, els nens i nenes han explicat a Carme García la seva implicació al Consell de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, entre d’altres qüestions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell dels Infants s’acomiada de l’alcaldessa agraint-li la tasca feta durant els darrers dotze anys

Durant la sessió, els nens i nenes han explicat a Carme García la seva implicació al Consell de la Infància i l’Adolescència de Catalunya, entre d’altres qüestions

Els membres del Consell dels Infants de Rubí s'han fet una foto amb l'alcaldessa davant de l'Ajuntament (foto: Localpres).
Els membres del Consell dels Infants de Rubí s'han fet una foto amb l'alcaldessa davant de l'Ajuntament (foto: Localpres)

Els membres del Consell dels Infants de Rubí s’han acomiadat aquest dimecres de l’alcaldessa, Carme García, en el marc del darrer plenari de la legislatura d’aquest òrgan de participació. Durant la sessió, que ha tingut lloc a la Sala de Plens, els nens i nenes també han fet un repàs de les accions que han dut a terme durant aquest curs.

A l’inici del plenari, els joves integrants del consell han adreçat unes paraules d’agraïment a Carme García: “Et donem les gràcies per ser una de les poques alcaldesses que escolten als infants de la seva ciutat”. També li han lliurat una flor de primavera amb frases d’agraïment per la seva feina, una manualitat amb què han volgut sorprendre García en aquest darrer plenari.

L’alcaldessa ha recordat que el consell té 15 anys de vida i que durant aquest temps s’ha treballat molt amb els nens i nenes de la ciutat, amb l’objectiu que “aprenguin com funciona un ajuntament i un Ple municipal i què és la participació ciutadana”. Uns coneixements que, segons García, “els seran molt útils quan siguin més grans”. L’alcaldessa també ha volgut agrair la tasca que han fet els diferents consellers i conselleres que hi ha hagut a Rubí durant tot aquest temps, nens i nenes que “han participat en projectes que han dissenyat ells mateixos, com ara el de Camins escolars. Tots ells han fet una feina increïble i desitjo que continuï sent així molts anys més”.

Els nois i noies també han enumerat els projectes més destacats d’aquests darrers anys, destacant especialment la iniciativa Camins escolars, “on els nens i nenes de la ciutat poden anar sols i segurs a les escoles més properes del centre seguint les petjades del Bódum i amb l’ajuda de les botigues amigues”. També han citat la celebració del seu “gran dia“, la Fira del Joc i de l’Esport al carrer, que enguany arriba a la 17a edició; així com la seva participació simbòlica en la votació per escollir el disseny de la plaça del Doctor Guardiet, l’any 2009. “Esperem poder augmentar aquesta llista en aquests pròxims anys”, han assegurat els infants.

Representació al CNIAC
Durant el Plenari, els membres del Consell dels Infants han traslladat a l’alcaldessa la feina que han fet durant aquest curs.

Sens dubte, un dels projectes més destacats ha estat la implicació del consell rubinenc al recentment creat Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC). Dos consellers de la ciutat representen la resta de nens i nenes de Rubí en aquest òrgan, que té com a funcions vehicular els interessos dels infants i adolescents de Catalunya, fer propostes als organismes competents i opinar sobre aquelles propostes que afectin els infants. El CNIAC ja ha començat a treballar: a finals de març es va celebrar la primera assemblea del consell, en el marc de la qual es va aprovar el Pla de treball d’aquest òrgan per a l’any 2015.

Aquest curs 2014-2015, els membres del Consell dels Infants de Rubí també han treballat intensament l’àmbit de la mediació i la gestió de conflictes, amb tot un seguit d’activitats que els han fet reflexionar sobre situacions de discriminació i bullying, entre d’altres.

Els nens i nenes de Rubí també han adreçat tot un seguit de propostes a l’alcaldessa per tal de millorar la ciutat, com ara la creació de carrils bici, l’ampliació del projecte Camins escolars, l’arranjament de parcs i places, la instal·lació de noves fonts, la prevenció pel que fa a la possible venda de tabac i alcohol a menors o la regulació dels abocadors que hi ha a la ciutat.

Imatges relacionades

Els membres del consell han lliurat a l'alcaldessa una flor amb frases d’agraïment (foto: Localpres)
Els membres del consell han lliurat a l'alcaldessa una flor amb frases d’agraïment (foto: Localpres)
L'alcaldessa, Carme García, ha agraït la tasca que han realitzat els consellers i conselleres durant aquests anys (foto: Localpres)
L'alcaldessa, Carme García, ha agraït la tasca que han realitzat els consellers i conselleres durant aquests anys (foto: Localpres)
El plenari del Consell dels Infants s'ha celebrat aquest dimecres a la Sala de Plens de l'Ajuntament (foto: Localpres)
El plenari del Consell dels Infants s'ha celebrat aquest dimecres a la Sala de Plens de l'Ajuntament (foto: Localpres)