Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell dels Infants i Adolescents compta amb una quarantena de noves incorporacions de cara a aquest curs 2017-2018 L’alcaldessa ha encomanat als consellers i conselleres que treballin propostes en el marc del pressupost participatiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Consell dels Infants i Adolescents compta amb una quarantena de noves incorporacions de cara a aquest curs 2017-2018

L’alcaldessa ha encomanat als consellers i conselleres que treballin propostes en el marc del pressupost participatiu

L’alcaldessa, la regidora i la Síndica, amb els consellers i conselleres d’aquest curs (foto: Localpres).
L’alcaldessa, la regidora i la Síndica, amb els consellers i conselleres d’aquest curs (foto: Localpres)

L’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler ha acollit aquest dijous l’acte de constitució del nou Consell dels Infants i Adolescents de Rubí, que durant aquest curs 2017-2018 serà la veu dels infants i joves de la ciutat. Aquest òrgan de participació està format per una cinquantena de consellers i conselleres d’entre 10 i 14 anys de les diferents escoles i instituts del municipi, 38 dels quals s’han renovat.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i la Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, han assistit a la reunió d’aquest dijous, que també ha comptat amb la presència de les famílies dels consellers. La màxima responsable municipal ha agraït als infants i joves la seva implicació en aquest òrgan i els ha fet un encàrrec molt especial: treballar propostes en el marc del pressupost participatiu. I és que els comptes municipals per a l’any 2018 contemplen una partida d’un màxim de 200.000 euros destinada al pressupost participatiu: “Ara la feina la té el Consell, que haurà de decidir en què hem d’invertir una part d'aquests diners amb el màxim consens possible i fent partícips el major nombre de nens i nenes de la ciutat”.

El Consell dels Infants i Adolescents està format per 48 nens i nenes, una desena dels quals són veterans. La resta són noves incorporacions. De fet, tal com ha explicat l’alcaldessa, ha calgut fer un sorteig a Primària per determinar quines de les 109 candidatures finalment passaven a ser consellers i conselleres. “Quan hi ha moltes ganes de participar sap greu deixar fora a nens i nenes que volen formar part del Consell, però és cert que sinó l’operativa es perd”, ha comentat Martínez. Enguany, per primera vegada, els dos casals diaris de la ciutat també compten amb representació al Consell.

Durant la sessió, els ja consellers i conselleres han pres la paraula per traslladar a l’alcaldessa les seves inquietuds. La construcció d’un nou skatepark més gran i més proper al centre, la creació d’un carril-bici que connecti tota la ciutat, la millora de l’autobús urbà i la menor presència d’excrements de gos a la via pública són alguns dels temes que els nens i nenes han fet arribar a Ana María Martínez. L’alcaldessa ha respost totes les consultes dels infants. “És fantàstica [aquesta predisposició dels nens i nenes] perquè amb un projecte de Ciutat dels Infants, amb una idea de ciutat on sobretot es prioritzi la infància, que hi hagi un òrgan com aquest i amb aquest debat és molt esperançador, perquè sabem que el resultat d’això ha de ser satisfactori per tota la ciutat”.

Per la seva banda, tres conselleres veteranes, Alba Barceló, Martina Vermiglio i Ana Valdivieso, han explicat que la seva tasca al Consell consisteix bàsicament a “ajudar l’alcaldessa i Rubí fent propostes per millorar la ciutat”. Totes tres s’han mostrat molt engrescades a l’hora de començar a treballar el pressupost participatiu i han comentat que part de les propostes que plantegen es duen a terme. Un dels exemples més emblemàtics que han exposat ha estat la creació del parc de La Serreta.

La Síndica de Greuges, Milagros Calleja, també ha encoratjat els consellers i conselleres a “treballar per la ciutat” i els ha lliurat un còmic sobre els drets dels infants.

La reunió ha finalitzat amb un berenar pels assistents.