Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Consultiu de la Gent Gran mostra els resultats de la seva tasca en un plenari presidit per l’alcaldessa La sessió s’ha celebrat aquest dimarts dins els actes de la Setmana de la Gent Gran 2017 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell Consultiu de la Gent Gran mostra els resultats de la seva tasca en un plenari presidit per l’alcaldessa

La sessió s’ha celebrat aquest dimarts dins els actes de la Setmana de la Gent Gran 2017

Els consellers i conselleres, amb l’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones (foto: Localpres).
Els consellers i conselleres, amb l’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones (foto: Localpres)

El Consell Consultiu de la Gent de Rubí ha fet balanç de la feina feta durant l’últim any en el marc d’un plenari presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez, que també ha comptat amb la participació de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i del regidor d’Esports i Obra Pública, Juan López. La sessió s’ha celebrat aquest dimarts al matí dins els actes de la Setmana de la Gent Gran.

Durant la trobada, s’ha fet repàs de tots aquells temes i activitats en què s’han implicat els consellers i conselleres durant els darrers mesos, com ara els processos participatius del Pla local de residus i del Pla director de cooperació internacional, la posada en marxa del Consell Municipal de Salut de Rubí o la preparació de la segona edició de la Setmana de la Gent Gran.

Entre les qüestions més ben valorades pels membres d’aquest òrgan, destaquen les sinergies creades amb el Consell dels Infants i Adolescents en el marc del Programa d’intercanvi intergeneracional. L’estreta col·laboració entre aquests dos col·lectius es va consolidar en dues jornades celebrades al març i al maig, i a la darrera edició de la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer, en què els consellers i conselleres de tots dos òrgans van treballar plegats per organitzar una gimcana.

Durant el plenari d’aquest dimarts, també s’ha fet una valoració positiva del grau de compliment de les propostes de millora en infraestructures que van adreçar els membres del Consell a l’Ajuntament. Segons s’ha donat a conèixer, de les 25 actuacions reclamades, ja se n’ha donat resposta a una desena. “És molt satisfactori poder treballar propostes per millorar la ciutat i veure que, d’aquestes propostes, algunes ja s’han pogut fer, altres s’estan treballant... Però el més important és veure que encara hi ha propostes per treballar”, ha destacat l’alcaldessa. Una conclusió que ha compartit el president del Consell Consultiu de la Gent Gran, Armand Estella: “Nosaltres treballem el millor que podem, tenim moltes idees perquè, en ser gent gran, hem viscut molt... [...] i treballem a gust”.

Els consellers i conselleres també han dedicat una llarga estona de la sessió d’aquest dimarts a debatre sobre l’ampliació de l’illa de vianants. Davant d’aquest interès, l’alcaldessa s’ha compromès a celebrar una reunió monogràfica, amb la presència dels tècnics de Mobilitat, on puguin resoldre dubtes i expressar les seves inquietuds en relació a aquest tema.

A la sessió d’aquest dimarts, s’han repassat altres qüestions que vol abordar el Consell Consultiu de la Gent Gran durant aquest curs, com ara les pensions, la representació al Consell Comarcal del Vallès Occidental, la remodelació del parc de Ca n’Oriol o el retorn del procés participatiu del Pla local de residus. També s’ha apuntat la necessitat de seguir abundant en la col·laboració amb el Consell dels Infants i Adolescents.

Homenatge als consellers sortints
Al plenari, s’ha retut un petit homenatge a Miquel Galofré, qui ha decidit abandonar el Consell després de 15 anys. En agraïment a la seva tasca, l’alcaldessa l’ha obsequiat amb una placa commemorativa. Aquest mateix reconeixement el rebrà properament Carme Gil, consellera també històrica que no ha pogut assistir a la sessió celebrada aquest dimarts.

L’alcaldessa ha traslladat a tots els membres de l’òrgan un agraïment especial “per fer possible que aquest consell funcioni tan bé i per ser representatius de la nostra ciutat”. 

Imatges relacionades

Un moment del plenari (foto: Localpres)
Un moment del plenari (foto: Localpres)
El Miquel Galofré acompanyat de la seva família, amb l'alcaldessa i la regidora (foto: Localpres)
El Miquel Galofré acompanyat de la seva família, amb l'alcaldessa i la regidora (foto: Localpres)