Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Consultiu de la Gent Gran i l’alumnat de l’escola Balmes intercanvien nadales La trobada ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell Consultiu de la Gent Gran i l’alumnat de l’escola Balmes intercanvien nadales

La trobada ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez

Durant la trobada, s'han cantat nadales i explicat contes (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Durant la trobada, s'han cantat nadales i explicat contes (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Consell Consultiu de la Gent Gran, acompanyats de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha visitat aquest divendres l’Escola Balmes per compartir amb els nens i nenes d’aquest centre les festes nadalenques. La trobada s’emmarca en les activitats intergeneracionals que organitza l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de generar un aprenentatge mutu entre diferents grups d’edat.

L’alumnat de 1r i 2n de primària de l’Escola Balmes ha obsequiat els avis i àvies amb la interpretació d’algunes nadales actuals i els consellers i conselleres han explicat als infants el conte ‘La nena que volia carbó’ i han cantat amb ells dues nadales tradicionals.

Per tancar la trobada, els nens i nenes han lliurat als membres del Consell una postal de Nadal i una manualitat nadalenca fet amb taps de suro.

Valorem molt aquestes trobades que permeten que els més grans de ciutat es trobin amb els més petits. Som una ciutat amiga de la infància i també una ciutat amigable amb la gent gran i en dies com avui veiem clarament que les diferents generacions de rubinencs i rubinenques s’enriqueixen i s’ajuden”, ha dit l’alcaldessa. Tots els membres del Consell de la Gent Gran han rebut també una ponsètia de la Font del Ferro.

Projectes Intergeneracionals
Les accions desenvolupades en el marc del Programa d’intercanvi intergeneracional són cada any les millor valorades per les persones integrants del Consell de la Gent Gran. A més de l’intercanvi de nadales amb els nens i nenes de l’escola Balmes, també s’han organitzat sessions per treballar els drets humans amb alumnat de la ciutat i el projecte Memòria Viva, que posa en contacte la gent gran amb l’alumnat dels instituts per tractar temes relacionats amb la història local. Com a novetat, aquest any s’han incorporat dues temàtiques noves: Jocs del record, a través del qual els nois i noies aprenen com i amb què jugaven els consellers i conselleres i l’Espai de coneixement compartit que converteix els avis i àvies en fonts d’informació per a l’alumnat de batxillerat que està fent els seus treballs de cerca. A més, es mantenen les sessions del curs passat sobre els Records d’una migració, El franquisme, El Rubí del passat i Dones i indústria tèxtil a Rubí.