Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Consultiu de la Gent Gran i l’Ajuntament acorden posar en marxa un projecte contra la solitud no volguda de les persones grans L’òrgan de representació de les persones grans de la ciutat s’ha reunit aquest dilluns amb l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora del servei de Gent Gran activa, Mª Carmen Cebrián Ordoñez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Consell Consultiu de la Gent Gran i l’Ajuntament acorden posar en marxa un projecte contra la solitud no volguda de les persones grans

L’òrgan de representació de les persones grans de la ciutat s’ha reunit aquest dilluns amb l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora del servei de Gent Gran activa, Mª Carmen Cebrián Ordoñez

Els membres del Consell amb l’alcaldessa i la regidora  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els membres del Consell amb l’alcaldessa i la regidora (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i la regidora del servei de Gent Gran Activa, Mª Carmen Cebrián Ordoñez han rebut aquest dilluns als membres del Consell Consultiu de la Gent Gran i han acordat engegar aquest any un projecte d’acció comunitària per a la detecció i actuació de casos de persones en situacions de solitud no volguda.

Els i les representants de les persones grans de la ciutat també han traslladat a l’alcaldessa la seva preocupació per la bretxa digital, que els dificulta l’accés a tràmits quotidians, especialment amb les entitat bancàries. El Consell que ja fa fer públic un manifest denunciant els perjudicis que comporta la bretxa digital per a les persones grans, ha demanat el suport del consistori.

A Rubí, tothom qui ho necessiti té a la seva disposició dos punts de suport a tràmits telemàtics a La Cruïlla Centre Cívic i a l’Associació Veïnal del barri de Les Torres. Els punts de suport atenen al públic dimarts i dijous de 9 a 11 h a La Cruïlla Centre Cívic del Pinar (urbanització El Pinar, s/n, 2a planta - 08191 Rubí) i dimecres i divendres de 9 a 11 h a l’Associació Veïnal del barri de Les Torres (c/ Joan Puig, edifici Jamaica, 2, baixos - 08191 Rubí)

Els i les membres del Consell també han denunciat les llistes d’espera de l’atenció primària i han demanat que l’Ajuntament cedeixi espais públics en cas d’una nova tanda de vacunacions.

La trobada d’aquest dilluns també ha servit per donar la benvinguda als 9 consellers i conselleres que s’han incorporat a l’òrgan: Xavier Aguilá Pintó, Josep Cahís López, Antoni Ruiz Gabaldón, Ramón Berber García, Francisco Domínguez Hidalgo, Maria Dolors Álvarez Quiroga, Ricard Gràcia Peralta, Isabel Vilaseca Solà i Sagrario Martínez Herranz.

A més de renovar els seus membres, el consell també s’ha organitzat recentment en comissions per treballar de manera més àgil i eficient. Les comissions de treball que han definit els consellers i conselleres són: 

  • Bretxa digital i banca
  • Serveis socials, Projecte acció comunitària –solitud no volguda
  • Salut
  • Espai públic, seguretat i mobilitat

Objectius de Desenvolupament sostenible