Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Col·legi Balmes organitza l’activitat 'Corre i balla contra el càncer infantil' amb la col·laboració de l’Ajuntament Els diners recaptats amb les inscripcions i els dorsals solidaris es destinaran íntegrament a l’Hospital Sant Joan de Déu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Col·legi Balmes organitza l’activitat 'Corre i balla contra el càncer infantil' amb la col·laboració de l’Ajuntament

Els diners recaptats amb les inscripcions i els dorsals solidaris es destinaran íntegrament a l’Hospital Sant Joan de Déu

Martínez, Solvas i Obea, durant la presentació de la 4a edició de la cursa (foto: Localpres).
Martínez, Solvas i Obea, durant la presentació de la 4a edició de la cursa (foto: Localpres)

El proper 20 de maig tindrà lloc la 4a Cursa solidària Col·legi Balmes, organitzada per l’AMPA d’aquest centre educatiu amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí. L’activitat, que enguany s’ha rebatejat amb el nom Corre i balla contra el càncer infantil, se celebrarà a les pistes d’atletisme de Can Rosés. Els diners que es recaptin tant amb les inscripcions com amb els dorsals solidaris es destinaran a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha tornat a evidenciar el suport del consistori en l’organització d’aquesta iniciativa, que té una triple vessant lúdica, esportiva i solidària. “Acompanyem satisfets i orgullosos la proposta de l’Escola Balmes per la sensibilitat que el centre, per quart any consecutiu, mostra amb la infància i amb la necessitat d’investigar sobre el càncer infantil”, ha explicat l’alcaldessa. “Una de les línies que treballem de manera insistent i que forma part del relat que, com a ciutat, volem que tothom comparteixi és aquesta ciutat dels infants”. Segons Martínez, “l’Escola Balmes no demostra la seva sensibilitat únicament amb aquesta cursa, ja que organitza altres activitats solidàries, que formen part de l’educació”.

Per la seva banda, la directora del centre, Rosa Maria Solvas, ha comentat que “la cursa compleix tres objectius que són importantíssims per l’escola”: recaptar diners per la gent que ho necessita, “pels nens i nenes que són com els nostres però que estan passant els moments que estan passant”; compartir una jornada familiar, i que els alumnes vegin una altra realitat: la del món d’estar malalt, de necessitar cures i persones a prop. “Penso que l’única manera que entenguin el veritable acte de solidaritat és coneixent aquesta realitat”.

Per últim, el president de l’AMPA, César Obea, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament i de tots els patrocinadors, que cada any són més: “Cada cop més, empreses importants de Rubí s’estan involucrant amb la cursa. Penso que estem calant al poble”. El representant dels pares i mares ha assegurat que “Rubí és un poble solidari. Ho han demostrat en les anteriors edicions de la cursa i també a la xocolatada que vam organitzar fa uns mesos”.

A la primera edició de la cursa es van recaptar 2.200 euros per a l’Hospital Maternoinfantil Sant Joan de Déu, una xifra que ha anat augmentant en les edicions posteriors: 3.000 euros a la 2a i 4.000 euros l’any passat. La xocolatada solidària que es va celebrar al febrer va permetre recollir 1.000 euros més.

Una jornada solidària
L’activitat Corre i balla contra el càncer infantil arrencarà a les 9.30 h amb un recorregut de 5 quilòmetres pels adults. Enguany, s’ha incorporat una nova activitat solidària: una master class de zumba a partir de les 10.45 h. Posteriorment, a les 12 h es realitzaran les curses infantils.

Les inscripcions tenen un preu de 5 euros, excepte les curses infantils, que són gratuïtes. Per poder participar, cal fer l’ingrés al número de compte de La Caixa 2100 5665 3402 0015 7128 i enviar un correu electrònic a l’adreça  indicant nom i cognoms i el concepte.

Paral·lelament, l’organització també posa a disposició de la ciutadania un dorsal solidari, pensat per aquelles persones que volen col·laborar amb aquesta iniciativa però que, en canvi, no volen córrer o ballar. L’ingrés, d’import lliure, s’ha de fer al mateix número de compte. El dia de la cursa es podrà recollir el dorsal “0” per lluir-lo durant la competició.