Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Col·lectiu CIRC porta el medi natural al nucli urbà de la ciutat a través de l’exposició "Respira, Rubí" La mostra, un dels actes inclosos a la programació del Dia de la Terra, compta amb les il·lustracions de quinze artistes locals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Col·lectiu CIRC porta el medi natural al nucli urbà de la ciutat a través de l’exposició "Respira, Rubí"

La mostra, un dels actes inclosos a la programació del Dia de la Terra, compta amb les il·lustracions de quinze artistes locals

El regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, amb algunes de les il·lustradores del col·lectiu CIRC (foto: Ajuntament de Rubí).
El regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, amb algunes de les il·lustradores del col·lectiu CIRC (foto: Ajuntament de Rubí)

Fins al 2 de maig, la ciutadania pot gaudir de l’exposició Respira, Rubí a diferents ubicacions del nucli urbà de la ciutat. Es tracta d’una mostra de gran format realitzada pel Col·lectiu d'Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC) i inclosa a la programació del Dia de la Terra.

Mitjançant Respira, Rubí, l’entorn natural del municipi pren els carrers de la ciutat. L’objectiu és homenatjar els boscos, els camps, les masies i la natura en general que, durant els diversos confinaments, han permès a la ciutadania poder sortir a passejar tot complint les mesures dictades per prevenir la propagació de la COVID-19.

Els i les artistes locals Esmeralda Hernández, Quim Conca, Chema Suárez, Raquel Navas Mirabal, Pedro Giménez, Araceli Plata, Ruth Hernández, Nataxa Ruzafa, Elisenda Solé i Climent, Gemma Grau, Marta Pagès, Montse Fortino, Jorgetedibujo, Zisis i Júlia Herranz han il·lustrat diversos entorns naturals de la ciutat. Ca n’Oriol, la riera, el Torrent dels Alous, Can Xercavins, Can Ramoneda, Sant Genís... són alguns dels espais que es poden veure representats en aquestes obres.

Les il·lustracions estan ubicades a indrets del nucli urbà com la plaça de la Nova Estació o la plaça del Doctor Guardiet, entre d’altres. També se n’han distribuït a les portes de les escoles de la ciutat, ja que l’alumnat rubinenc durà a terme unes activitats educatives vinculades a aquesta exposició.

 

Les escoles reflexionen sobre l’impacte i el coneixement del medi natural

L’entorn natural és molt important pels infants: en aquests indrets, els nens i les nenes juguen, descobreixen i experimenten situacions d’aprenentatge molt importants per al seu desenvolupament personal. Aquests espais també han suposat un respir durant aquest curs escolar. 

A través de les il·lustracions de Respira, Rubí, l’alumnat podrà aprofundir en el coneixement dels entorns naturals de la ciutat més significatius i les seves característiques, i analitzar les problemàtiques i/o avantatges ambientals que s’hagin pogut generar aquest darrer any tan condicionat per la pandèmia mundial. Alhora, les escoles treballaran el lligam existent entre la generació de residus, els nostres hàbits, el model de consum i l’impacte ambiental de l’ésser humà a la Terra. “Els i les alumnes analitzaran, des d’una mirada crítica, l’impacte humà al medi i com poden intervenir per evitar la seva degradació”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

I és que, entre d’altres, l'exposició reivindica la importància que té mantenir aquests indrets en bon estat perquè, durant molts anys més, la seva majestuositat sigui motiu de gaudi per la ciutadania.

 

 Il·lustracions i les seves ubicacions