Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El club de lectura ‘Veus de dona’ organitza un concurs de relats per celebrar el seu desè aniversari Les persones guanyadores del certamen, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, es donaran a conèixer per Sant Jordi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El club de lectura ‘Veus de dona’ organitza un concurs de relats per celebrar el seu desè aniversari

Les persones guanyadores del certamen, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Rubí, es donaran a conèixer per Sant Jordi

Una de les primeres reunions del club a la biblioteca (foto: cedida).
Una de les primeres reunions del club a la biblioteca (foto: cedida)

El club de lectura Veus de Dona convoca un certamen de relats curts per commemorar el seu desè aniversari amb l’objectiu de promoure i incentivar la creació literària en l'àmbit de la narrativa. El concurs s’estructura en dues modalitats: una de general, oberta a tothom, i una dedicada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO dels centres educatius de la ciutat. Dins de cada modalitat, s’estableixen dues categories segons l’idioma que pot ser català o castellà.

Els relats poden tractar qualsevol temàtica que destaqui la igualtat de gènere, posi en relleu el paper de les dones en la història o en qualsevol camp del coneixement o l'aportació femenina a la societat actual, en qualsevol àmbit.

Els textos han de ser originals i inèdits i poden tenir una extensió màxima de 500 paraules en Times New Roman 12 i un interlineat d'1,5. No s'admetran les presentacions d'obres o fragments que ja hagin estat premiats o bé estiguin pendents del veredicte d'altres concursos.

Les obres originals s’han d’enviar en format pdf, amb títol i sense signar, al correu electrònic clubveusdedona@gmail.com amb l’assumpte “Relats 10è. aniversari Veus de Dona”, afegint l'idioma en el qual està escrit. Si l’obra participa en la modalitat juvenil del concurs, cal incloure-ho també a l’assumpte (Ex. Relats 10è. aniversari Veus de Dona, català. Modalitat jove). El relat ha d'anar signat amb pseudònim i en un altre arxiu adjunt també en pdf hi anirà la plica que ha d’incloure el títol de l'obra, el pseudònim, nom i cognoms de l'autor/a, edat, adreça, telèfon de contacte, adreça de correu electrònic, localitat i DNI. El termini per presentar les obres acaba el 28 de març.

El jurat estarà format per les participants del club de lectura ‘Veus de Dona’ i valorarà la qualitat literària de les obres, la correlació amb la temàtica expressada a les bases, la creativitat, la gramàtica i la correcció del text. Les persones guanyadores es donaran a conèixer el dia de Sant Jordi i rebran com a premi un trofeu i un lot de llibres.

10 anys de Veus de Dona
Veus de dona, conduït per Gracia Pérez, es va posar en marxa el 2010 i va ser el primer club de lectura de la ciutat. Avui, Veus de Dona és un club de lectura de referència a la comarca, amb dues línies, Moliner i Cervantes, quaranta tertulianes repartides en dos grups i llista d’espera per formar part de la que ja és una gran família.

Les integrants del club també han explorat el territori amb el cicle Racons històrics de Catalunya que pren com a punt de partida un llibre amb la col·laboració de l’historiador rubinenc, Eduard Puigventós.

Els ingredients principals del Veus de dona són la passió per la lectura, la llibertat i el respecte. A causa de la pandèmia, les trobades del club es fan actualment en línia.