Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle d’actuacions envelaRts arrenca aquest dissabte amb Carolina Alabau La nova programació d’arts en viu també inclou el concert del Trio de Clarinets de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, que tindrà lloc diumenge https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El cicle d’actuacions envelaRts arrenca aquest dissabte amb Carolina Alabau

La nova programació d’arts en viu també inclou el concert del Trio de Clarinets de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, que tindrà lloc diumenge

Carolina Alabau en una imatge promocional del seu disc (foto: Montse Capdevila).
Carolina Alabau en una imatge promocional del seu disc (foto: Montse Capdevila)

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Rubí posarà en marxa envelaRts, un nou cicle d’actuacions a càrrec d’artistes locals que significa el retorn de les arts en viu a la ciutat després de gairebé tres mesos de confinament. La programació s’iniciarà dissabte amb Carolina Alabau i continuarà l’endemà amb el Trio de Clarinets de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Aquests primers concerts tindran lloc al terrat de l’Escardívol a partir de les 21 h.

La jove rubinenca Carolina Alabau prové d’una família de músics, és cantant, pianista i compositora. Des de ben petita va formar-se en cant clàssic però als 17 anys, quan va començar a compondre les seves pròpies cançons, va fer el salt al jazz i la música moderna.

Alabau ha gravat i col·laborat en diversos discos i aquest 2020 ha publicat el seu primer treball com a cantautora: Primera mirada, en què mostra la seva capacitat per adaptar-se a diferents estils i composicions. Aquesta carrera en solitari la compagina amb la seva participació al Quartet Mèlt, amb qui protagonitza l'espectacle musico-teatral Imparables. La proposta va fer temporada al Teatre Poliorama de Barcelona el 2019 i ara es prepara per girar per Catalunya tant bon punt la situació ho permeti.

El Trio de Clarinets de l’Escola Municipal de Música Pere Burés està format per Anna Llovet, Jordi Roca i Frederic Miralda. Es va crear l’any 2000 i, des de llavors, ha girat dins i fora del país oferint diferents estils musicals i col·laborant amb altres formacions, ja sigui de música clàssica o moderna. El grup concep els seus espectacles des d’una perspectiva eclèctica i multidisciplinària que engloba altres arts, com els titelles o la narració. Això els ha permès acostar al públic infantil obres essencials com les òperes de Mozart i també experimentar amb combinacions singulars, com el poema clàssic L’Odissea  amb música de Michael Nyman.

Per al seu concert a l’envelaRts, el Trio de Clarinets ha escollit un programa basat en l’òpera de Mozart Don Giovanni. Durant el recital, la formació oferirà breus explicacions per posar en context les peces del repertori.

Tant el concert de Carolina Alabau com el del Trio de Clarinets tindran lloc a les 21 h, com la resta d’actuacions previstes dins el cicle. Aquest horari s’ha vist modificat respecte a la planificació inicial, que fixava les 20.15 h com a hora de començament per vincular la proposta als aplaudiments al personal sanitari.

Les arts en viu tornen a Rubí
El cicle envelaRts vol acompanyar els rubinencs i rubinenques en el procés de desescalada i fer suport al sector de les arts en viu, especialment castigat per les restriccions que ha imposat l’actual situació d’emergència sanitària. La iniciativa consistirà en petites actuacions, senzilles però representatives d’una cultura de qualitat, en què l’artista tindrà tot el protagonisme i comptarà amb l’única companyia d’un envelat. Els espectacles es faran durant el cap de setmana i, en un primer moment, tindran lloc als terrats d’edificis municipals sense públic presencial, més enllà del veïnat pròxim que pugui arribar a veure-les des de les seves llars. Les actuacions, però, es transmetran en directe a través del compte d'Instagram @rubi_ciutat i, posteriorment, es podran recuperar al canal de YouTube de l'Ajuntament perquè tots els rubinencs i rubinenques en puguin gaudir. Quan avanci la desescalada, la voluntat del Consistori és poder traslladar els espectacles a les places i carrers de la ciutat i diversificar-ne el seu contingut, obrint la proposta a altres disciplines que no siguin la música, com per exemple el circ o el teatre.