Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El cicle “El documental del mes” recordarà aquest divendres la cantant argentina Mercedes Sosa El Celler acollirà el passi de la pel·lícula "Mercedes Sosa. La voz de Latinoamérica", dirigida per Rodrigo H. Vila https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-cicle-201cel-documental-del-mes201d-recordara-aquest-divendres-la-cantant-argentina-mercedes-sosa/@@images/image/preview

El cicle “El documental del mes” recordarà aquest divendres la cantant argentina Mercedes Sosa

El Celler acollirà el passi de la pel·lícula "Mercedes Sosa. La voz de Latinoamérica", dirigida per Rodrigo H. Vila
Un fotograma del documental.
Un fotograma del documental

El cicle El documental del mes torna aquest divendres al Celler de Rubí amb la projecció de la pel·lícula Mercedes Sosa. La voz de Latinoamérica. La cinta, dirigida per Rodrigo H. Vila, és un emocionant recorregut per la trajectòria de la ja desapareguda cantant argentina, una de les grans veus de la cançó de protesta a Llatinoamèrica.

El director presenta el seu treball com una mena d’autobiografia. El llegat de Mercedes Sosa se’ns dóna a conèixer a través del seu fill, Fabián, qui parla amb familiars, amics i companys de professió, alhora que visita llocs emblemàtics de la vida de la seva mare. Aquesta narració des del present es completa amb entrevistes a la cantant, actuacions i records més personals.

Mercedes Sosa (1935-2009) va ser membre fundadora del moviment de protesta Manifiesto del Nuevo Cancionero. El seu compromís amb la independència dels pobles llatinoamericans la situa al costat d’altres artistes de l’època, com ara Víctor Jara, Violeta Parra o Pablo Milanés. La valentia a l’hora de denunciar les injustícies del règim militar argentí va pagar-la amb amenaces de mort i amb l’exili, primer a París i més tard a Madrid.

El documental Mercedes Sosa. La voz de Latinoamérica, produït el 2013, es podrà veure de forma gratuïta a l’Espai Tremuja del Celler aquest divendres 20 de febrer a partir de les 19 h. La cinta arriba avalada per diversos premis internacionals, com ara el premi del públic al Panama Film Festival o el premi al millor documental al Sydney Latin Film Festival.

“El documental del mes”
El documental del mes és una iniciativa que, amb la voluntat d’apropar aquest gènere als espectadors més enllà de les grans capitals, estrena cada mes un documental en una xarxa de 50 sales de tot l’estat i Llatinoamèrica. Es tracta d’una oferta de pel·lícules de qualitat guardonades amb diversos premis i altres reconeixements internacionals.