Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler se suma a la commemoració del 50è aniversari d’El Gra amb l’exposició “Festa Major viva 1979-2015” La mostra, que s’inaugura aquest divendres, és la primera de les tres exposicions programades per l’entitat amb motiu del seus 50 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Celler se suma a la commemoració del 50è aniversari d’El Gra amb l’exposició “Festa Major viva 1979-2015”

La mostra, que s’inaugura aquest divendres, és la primera de les tres exposicions programades per l’entitat amb motiu del seus 50 anys

Els membres d’El Gra, amb el regidor i la cap de Cultura de l’Ajuntament.
Els membres d’El Gra, amb el regidor i la cap de Cultura de l’Ajuntament

L’alcaldessa, Ana María Martínez, inaugurarà aquest divendres al Celler la primera de les tres exposicions commemoratives del 50è aniversari del Grup Fotogràfic El Gra. Sota el títol Festa Major viva 1979-2015, l’entitat presenta en aquesta mostra un recorregut històric per totes les festes majors des de la recuperació de la democràcia, a través de les imatges preses durant anys en el marc de l’activitat Fotografia viva.

L’exposició, que es podrà veure fins al 31 de juliol a la Sala de Tines, es nodreix d’instantànies però també de materials diversos aportats per més d’una cinquantena d’entitats i artistes de la ciutat. “Hem volgut fer com una mini Festa Major, vam pensar que seria bo organitzar l’exposició com un carrer de Festa Major”, ha explicat Manel Miras, comissari de la mostra. De la seva banda, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha destacat l’esforç organitzatiu d’El Gra i la col·laboració del teixit associatiu rubinenc, “que omple aquesta exposició amb elements que la fan més maca i popular”.

La inauguració de l’exposició Festa Major viva 1979-2015 anirà acompanyada d’un Tastet de Festa Major presentat pel periodista rubinenc Jordi Margarit. En el marc d’aquesta proposta, els assistents podran gaudir de petits avanços d’algunes de les activitats que tindran lloc durant la propera Festa Major a càrrec de les entitats locals col·laboradores.

A més, el proper 10 de juny, i com a complement de la mostra, s’ha programat la taula rodona Festes Majors 1979-2015, segons els nostres alcaldes, que reunirà a la sala Cèsar Martinell tots els alcaldes i alcaldesses de Rubí de la darrera etapa democràtica: Miquel Llugany, Eduard Pallejà, Núria Buenaventura, Carme García Lores i Ana María Martínez.

Més exposicions i activitats
L’11 de juny a les 19 h, s’obriran les portes de les altres dues exposicions que ha preparat El Gra per celebrar el seu 50è aniversari, en aquest cas a l’Espai Expositiu Aula Cultural. Es tracta de les mostres Col·lectiva El Gra, que ret homenatge als fotògrafs que han passat per l’entitat durant tot aquest temps; i Trofeu El Gra, que recull les imatges guanyadores de les 14 diferents edicions d’aquest certamen estatal, organitzat pel Gra entre el 1967 i el 1985.

Coincidint amb la inauguració de les tres exposicions commemoratives, El Gra editarà un llibre antològic amb totes les imatges que s’hi han inclòs i informació de la història de l’entitat. Aquesta publicació, titulada Grup Fotogràfic El Gra. 50 anys 1966-2016, es lliurarà a l’alcaldessa en l’acte d’aquest divendres i es farà extensiva a les entitats col·laboradores l’11 de juny. També està previst distribuir-lo a través del Punt d’informació de l’Antiga Estació.

Pel que fa a les activitats que completaran la commemoració, hi ha prevista una xerrada sobre fotografia artística i de concurs el 14 de juliol, a càrrec de Jaume Badia i Josep Maria Ribas Prous; el passi del documental No me llames fotógrafo de guerra i un col·loqui sobre fotoperiodisme amb Sandra Balcells i Emilio Morenatti, el 16 de setembre; i una activitat familiar l’1 d’octubre en el marc del festival local de fotografia La Nuu. A més, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler dedicarà el seu mes de novembre a El Gra, per la qual cosa l’entitat hi protagonitzarà diferents activitats setmanals.

El regidor de Cultura ha expressat la seva satisfacció per l’organització de tots aquests actes commemoratius: “Fem honors a una ciutat que s’estima la fotografia. S’ha de fer valer la feina que s’ha fet en els darrers anys per part del Grup Fotogràfic El Gra [...]. Aquesta és una ciutat de grans fotògrafs”.