Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler s’endinsa en els “Paisatges de l’ànima” amb una exposició de fotografies en 3D A partir d’aquest divendres, l’artista Miquel Planchart mostrarà un recull d’imatges estereoscòpiques a la sala Cèsar Martinell https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-celler-s2019endinsa-en-els-201cpaisatges-de-l2019anima201d-amb-una-exposicio-de-fotografies-en-3d/@@images/image/preview

El Celler s’endinsa en els “Paisatges de l’ànima” amb una exposició de fotografies en 3D

A partir d’aquest divendres, l’artista Miquel Planchart mostrarà un recull d’imatges estereoscòpiques a la sala Cèsar Martinell

Una de les imatges estereoscòpiques de l'exposició.
Una de les imatges estereoscòpiques de l'exposició

El Celler inaugurarà aquest divendres 9 de gener l’exposició de fotografia estereoscòpica Paisatges de l’ànima, creada pel rubinenc Miquel Planchart. La mostra, formada per prop d’una vintena d’imatges, fa un recorregut per diferents estats d’ànim, copsats a través de paisatges encisadors, runes, formes fantasioses de la natura o, fins i tot, del maltractament de l’home envers el medi.

La fotografia estereoscòpica genera una il·lusió de tridimensionalitat a partir de la superposició d’imatges 2D tractades amb filtres de diferents colors. En observar-les amb unes ulleres especials, el cervell reprodueix una única imatge que sembla tenir profunditat. Aquest tipus de fotografia és, per tant, una manera d’endinsar l’espectador en l’obra i fer-lo partícip d’una il·lusió.

Miquel Planchart està especialitzat en imatge tridimensional des del 1987 i ha realitzat treballs de diferent tipus en format de fotografia, vídeo i cinema, tant en l’àmbit nacional com internacional. Amb Paisatges de l’ànima, l’artista dóna al públic la possibilitat d’interpretar a la seva manera tot un seguit d’estats d’ànim que ell ha experimentat en el moment de prendre les seves fotografies.

L’exposició Paisatges de l’ànima s’inaugurarà aquest divendres 9 de gener a les 19 h i es podrà visitar, de forma gratuïta, fins al proper 1 de febrer els divendres de 18 h a 21 h, els dissabtes de 12 h a 14 h i de 18 h a 21 h, i els diumenges d’11 h a 14 h.