Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler projectarà ‘El meravellós regne de Papa Alaev’ dins el cicle ‘El documental del mes’ Dissabte 22 de juliol, el cicle 'Obert per a Famílies' proposa experimentar amb el moviment corporal, la fotografia i l’animació a través de la tècnica de l’stop motion https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Celler projectarà ‘El meravellós regne de Papa Alaev’ dins el cicle ‘El documental del mes’

Dissabte 22 de juliol, el cicle 'Obert per a Famílies' proposa experimentar amb el moviment corporal, la fotografia i l’animació a través de la tècnica de l’stop motion

Detall del cartell de 'El meravellós regne de Papa Alaev'.
Detall del cartell de 'El meravellós regne de Papa Alaev'

El meravellós regne de Papa Alaev (Israel, França 2016) és la pel·lícula que es podrà veure divendres 21 de juliol a les 19 h a l’espai Tremuja de El Celler dins del cicle El documental del mes. La cinta amb direcció i guió de Tal Barda & Noam Pinchas explica la història de Papa Alaev, el patriarca d’una família de músics virtuosos de Tadjikistan. Carismàtic i divertit, ha liderat amb mà de ferro el grup musical The Alaev Family. Amb la caiguda de la Unió Soviètica, Papa Alaev va prendre la decisió unilateral de marxar del seu país natal i tota la família se’n va anar a viure a Israel. Fills i néts han conviscut sota un mateix sostre a Tel Aviv i el patriarca segueix exigint obediència als seus mandats. Als 81 anys, veu com els joves de la família es rebel·len contra la seva rigidesa. 

La projecció de divendres 21 de juliol es podrà veure en versió original en hebreu, rus i tadjik i subtitulada en català.

Fotografia i animació
L’endemà, dissabte 22 de juliol, el Cicle Obert per a Famílies del Celler proposa experimentar amb el moviment corporal, compartir el procés de la fotografia i l’animació i treballar amb la tècnica de l’stop motion. Amb Animándonos els participants crearan vídeos a partir de fotografies dels seus cossos en moviment fent servir la tècnica del Stop Motion. Aquesta activitat substitueix Rastres i coneguts.

Animándonos sorgeix del procés de treball de l’artista Julia Salgueiro en l’àrea de l’animació en stop motion i permet reflexionar sobre el temps, l'espai i el moviment; aplicar aquestes reflexions amb tècniques d'animació.

El cicle Obert per a famílies forma part de la programació del Celler per al període de gener a juliol. A banda de les activitats familiars, les propostes per a l’equipament municipal inclouen exposicions, arts escèniques, música i cinema. Obert per a famílies, a càrrec de l’entitat Experimentem amb l’ART (EART), combina art i educació amb l’objectiu d’oferir a les persones participants experiències creatives compartides. Els infants han d’anar a les activitats acompanyats com a mínim d’una persona adulta.